Gombával töltött cékla recept
A Gombával töltött cékla hozzávalói:6 db kis cékla
15 dkg gomba
5 dkg feta sajt
1.5 dl joghurt
2 ek olívaolaj
10 dkg füstölt sajt
ízlés szerint ételízesítő
A Gombával töltött cékla elkészítési módja:
A céklát puhára főzzük, leszűrjük, miután kihűlt, meghámozzuk. A gombát( nem szoktam meghámozni csak a tönk alsó részét vágom le)alaposan megmossuk felszeleteljük, olajon megdinszteljük, és ételízesítővel fűszerezzük. A főtt cékla tetejét levágjuk, a közepét kis kanállal kivájjuk. A párolt gombát a céklákban elosztjuk, teszünk bele egy hasábra vágott feta sajtot. Egy jénai tálat vajjal kikennük, egymás mellé tesszük a céklákat, leöntjük natúr joghurttal, reszelünk rá füstölt sajtot, és kb. 15 percig sütőben megsütjük.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: ronka, 2017. szept. 21. 17:30
A gombával töltött cékla elkészítési módja és hozzávalói.