Gombás, zöldséges husi recept
40 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Gombás, zöldséges husi hozzávalói:
20 dkg gomba
két sárgarépa
1 nagyobb fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
3-4 db csirkeszárny/lehet más húsból is/
mustár
1 kis doboz tejföl
1 kisebb fej karalábé
só, bors ízlés szerint
A Gombás, zöldséges husi elkészítési módja:
A hagymákat megtisztítom és apróra vágva egy edénybe teszem. Megtisztítom a karalábét, répát, a gombát felszeletelem és hozzávegyítem a hagymához.Nem teszek alá semmi zsíradékot, esetleg egy ici-pici vizet. Az a lényeg, hogy a zöldségek engedjék ki a saját levüket és ettől lesz az étel egészséges, kalóriaszegény és zsírszegény. A szénhidrátról nem is beszélve. Mikor már engedett egy kis levet az ételünk hozzátesszük a húsokat, fűszerezzük és fedő alatt kislángon puhára főzzük.Mikor teljesen megpuhult hozzákeverjük a tejfölt.
Laktató és nagyon finom főételként főleg diétázók, fogyókúrázók számára. Köretként párolt rizst, vagy főtt burgonyát adhatunk hozzá.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: habnyak, 2011. febr. 8. 13:41
A gombás, zöldséges husi elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.