Gombakrémleves recept
60 perc
Szénhidrátszegény
Zsírszegény
A Gombakrémleves hozzávalói:
1 kg csiperkegomba
1 fej vöröshagyma
5 dkg vaj vagy olaj
1 ek búzaliszt vagy keményítő
2 gerezd fokhagyma
1,2 l alaplé kockából
2 dl tejszín
1 kk szárított kakukkfű
A Gombakrémleves elkészítési módja:
A gombát tisztítjuk, felszeleteljük. A vajat felolvasztjuk, rádobjuk a gombát, hozzáadunk 2 csipet sót és közepes tűzön aranybarnára pirítjuk. Hozzáadjuk a feldarabolt hagymát, további öt percig pirítjuk. Megszórjuk a liszttel és két percig, folyamatos kevergetés mellett tovább pirítjuk. Beledobjuk a fokhagymát és a kakukkfüvet. Hozzáöntjük az alaplét. Lassú tűzön főzzük kb 60 percen át. Botmixerrel pürésítjük. Hozzáadjuk a tejszínt, és ha nagyon sűrűnek találjuk, egy kevés forralt vizzel hígítjuk. Frissen őrölt borssal, ha szükséges, sóval ízesítjük.
90 napos-fehérjenapjára
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Shephard, 2013. febr. 27. 11:12
A gombakrémleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.