Húsgombóc leves by Dzsulajla recept
Szénhidrátszegény
A Húsgombóc leves by Dzsulajla hozzávalói:
Húsgombócleves
4 répa
2 fehér répa
fél zeller
fél karalábé
1 hagyma
1paprika
500g darált csmell
só, bors, mindenféle mentes vegeta
tárkony
lestyán
1 joghurt
tárkonyecet
A Húsgombóc leves by Dzsulajla elkészítési módja:
A zöldségeket kis kockákra vágom(kivéve hagyma és paprika, amik egészbe mennek a levesbe)és kicsit több vízben felrakom főni. Fűszerezem. Amikor már viszonylag megfőttek a fűszerrel összekevert húsból golyókat formálok és óvatosan a forró levesbe rakom és addig főzöm míg minden átfő. A végén tovább fűszerezem, tárkonyt és lestyánt is szórok rá, majd egy joghurttal bekeverem. tárkonyecettel savanyítom.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: pierrot, 2013. febr. 23. 07:03
A húsgombóc leves by dzsulajla elkészítési módja és hozzávalói.