Gomba vadasan recept





15 dkg sárgarépa
5 dkg gyökér
5 dkg vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
50 dkg gomba
1 ek. liszt
2 dl növényi (vega) tejföl
2 ek. étolaj
ízlés szerint: patikasó, babérlevél, egész bors, mustár, édesítőszer
A Gomba vadasan elkészítési módja:
A sárgarépát, gyökeret, vörös- és fokhagymát apró kockákra vágtam és kb. fél liter vízben kissé megsózva, fedő alatt puhára főztem. Hűlni hagytam, majd leturmixoltam. Amíg a zöldség főtt, a megtisztított gombát cikkekre vágtam és olajon megpirítottam. Kissé megsóztam és kevés vizet öntöttem rá, majd kis lángon 10 percig pároltam. Ezután a zöldségpürét ráöntöttem, a lisztet a tejfölben simára kevertem és a gombát ezzel besűrítettem. Megfűszereztem és még egyszer felforraltam. Főtt durumtésztával tálaltam.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2020. okt. 28. 15:46
A gomba vadasan elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.