Gold Lilly spirált szeretnék feltetetni, de nagyon félek. Várom a tapasztalatokat. (beszélgetés)
nekem semmi bajom vele:)
a párom sem érzi, olyan,mintha nem is lenne!!!!
a menzi is rendes, nem több, nem más, szóval én csak ajánlani tudom!
az első hónap kellemetlenebb, amíg elhelyezkedik és megszokja a méhed,hogy ott van, de aztán,el is felejtheted!
Érdemes elolvasni a www.fogamzasgatlas.repeta.hu oldalon a fogamzásgátló módszerekről írtakat. Itt leírnak a spirálról is sok mindent pro és kontra. Jó tudni, hogy mi hogy működik, mert akinek mondjuk egy abortusz nem fér bele a lelkiismeretébe, annak a spirál se nagyon fog, ugyanis ugyanazt csinálja, csak nagyon korán: a már megtermékenyült petesejtet nem engedi beágyazódni, tehát abortívum.
(Kiváncsi lennék, ezt elmondja-e a nőgyógyász felhelyezés előtt. Egy ismerősöm járt úgy, hogy amikor megtudta, mi a helyzet, rohant a dokihoz levetetni. És amikor megkérdezte, miért nem szólt, a doki azt mondta: azt hittem, tudja...)
Én tartottam a spiráltól, mert eleve kb. egy hétig tartott a vérzésem. úgy 4-5 ciklus volt, mire beállt, így egy nappal hosszabb talán, de megérte a türelem :) Pearl indexe jó, macera nincs sok vele. A felrakás lehet kellemetlen, de ennyi szenvedés X év kényelemért megéri.
Amiket a neten lehet olvasni, hogy ílyen-olyan komoly gyulladások alakulhatnak ki spirál mellett, arról tudni kell, hogy általában túl hordott, ellenőrizetlen spirál mellett alakulhat ki ilyen, főleg, ha valaki későn fordul orvoshoz.
A spirál, mint idegen test lassíthatja a gyógyulási folyamatot. Ha baj van, irány azonnal az orvos, és nem pár hét múlva, így nem lehet vele igazán baj.
Én nagyon görcsölős voltam, most már nem, és a spirál mellett sem.
Szia! Nekem mar a 3ik van fent amikor feltettek sem fajt de az utobbi felevben nagyon gorcsolok azt hittem a spiral miatt ,de kiderult vesehomokom van ,es erdekes modon csak akkor mozdul meg mikor a verzesem van..(masnak is volt esetleg ilyen???)
A verzesem viszont 8napig tart amibol 4 nap a kemenyebb!!!!
Én is fémérzékeny vagyok, de a goldlily, vagy a silverlily nemesfémmel bevont, és még nekem sem okozott fémallergiát, még úgy sem, hogy nem a bőrömmel érinkezett, hanem bennem volt, a méhemben...
2 spirál volt összesen, az egyik 3 évig, a másik 4 évig volt fennt, akkor volt a fenntlét alatt először akut gyulladás, és azért kellett levenni...
De nem a spirál okozta, mert ha az okozta volna, akkor semeddig sem lett volna fennt...
A második tavaly nyár végéig volt fennt, amikor ismét akut kismedencegyulladás alakult ki, és le kellett venni, és most, ezen a héten teszik fel a 3.-at...
Azóta elég idő eltelt, mint nyugalmi időszak...
Igen, ha gond van, akkor le fogják venni...
Meg ha közben bármilyen kismedence gyulladás, stb... lép fel, akkor is kérdés nélkül lekapják...
Így voltam én is tavaly nyáron, amikor kérdés nélkül levette a nőgyógyász, ellentmondást nem tűrve...
De ezen a héten felteszik a 3.-at is...
Nekem is két gyerekem van és én is azon filóztam,hogy fel kellene rakatni,mert nekem speciál a nőgyógy.om ezt ajánlotta,de én félek tőle nagyon,mert sok rosszat is hallottam róla.
Pl.a vérzésed erősebb,görcsök,szexuális együttlét közben kellemetlen érzés(mellesleg a tanácsadáson nem egy kismamával találkoztam aki mellette lett terhes,gyakoribb így a teherbeesés is mint gyógyszer mellett),de mégegyszer hozzáteszem,hogy én is csak hallottam,nem tapasztalat.
Valószínű,hogy én valami kúp mellett fogom lerakni a voksomat.
További ajánlott fórumok:
- Nőgyógyászom ajánlotta a spirált, de még nem szültem. Állítólag létezik ilyen. Van valakinek tapasztalata? Mennyibe kerülhet?
- Milyen spirált ajánlotok, hogy jó hosszú legyen és dús a szempillám?
- Ki tudja, hogy mennyiért tesznek fel spirált kb.? És fáj?
- Érdemes lecseréltetni 5 év után a spirált?
- Kismedencei gyulladás spiráltól. Van valakinek tapasztalata?
- DNS spirált keresek, valaki tudja, hol lehet kapni?