Gépjármű biztosítást melyik naptól fizetem? (tudásbázis)
Azért is háborodtam fel részben,mert sehol nem mondják el szerződés kötés előtt-után,hogy milyen költségekkel jár vagy mi az a plussz amit fizetni kell még.Még leírva sincs a szerződésbe.
Csak küldenek egy csekket,fizess.Útálatos egy országban élünk
nem az a baj, hogy tudni szeretnéd miért jött ki a csekk.
csupán arra reagáltam, hogy felháborodtál a megoldáson, vagy legalábbis méltánytalannak találtad:)
Ne általánosítsunk.Tisztába vagyok vele,hogy okozhat bárki kárt azon a napon ,mikor nincs biztosítás a kocsin.Lehet hogy te kipengeted a pénztárcádból utánanézés nélkül ,de én nem az a tipus vagyok.
Baj ,hogy megkérdeztem és tudni szeretném a választ?
Nem hinném
ne haragudj, de nem értem mi a probléma azzal, hogy a vásárlás napjától kell kötelező biztosításnak lennie az autón?
már az első napon is okozhatsz vele balesetet!
(és ha nem büntetnék magas díjjal a késlekedést, akkor mindenki tojna rá, hogy időben megkösse)
szerintem ez így teljesen rendben van.
Nagyon szívesen!
Szia!
Igen igazad van és nagyon köszönöm a gyors választ!
Még a párom arcára leszek kíváncsi:)
Csak azért érdekes,mert nekem ez a 4dik autóm,de sose kellett többet fizetnem az előre kiszámolt összegnél.
Most lehet sokan azt hiszitek,mit pattogok 960 Ft-on.Igen bosszant,hogy még azért is fizessek többszörösen amiért nem kellene.
Már a vásárlás napján meg kell kötni a kötelező biztosítás, ha ezt nem teszed meg, onnan ketyeg a fedezetlenségi díj az autódra. Ez a te esetedben 320 Ft/nap. Minél később kötöd meg a kötelezőt, annál nagyobb a ráfizetés.
Itt egy táblázat az idei fedezetlenségi díjakról:
Szia!
Sajnos valóban a vásárlás idejétől számítják a biztosítás díját. Amennyiben nem mész el időben, akkor visszamenőlegesen is fizetni kell, sőt emelt áron, most nem emlékszem, hogy hányszorosára jön ki a napi díj.
Régen ilyen nem volt, de most sajnos hoztak egy ilyen törvényt.
Szia!
Mindig a vásárlás időpontjától van fizetési kötelezettséged, ez állami szabályozás. Ha túl sokáig késlekedsz a biztosítás megkötésével, akkor még büntetést is kell fizetni.
A biztosítód nem tévedett, jól járt el a csekkek kiküldésével.
Tudom bekéne mennem a biztosítóhoz,de nem tudom ma nyitva vannak-e és hétfőig csak kattogna az agyam.
Szal,ugye vettünk kocsit és kötöttem rá biztosítást.Tegnap küldtek 2db csekket,egy 960 Ft-osat ami febr. 25-28-i dátum.
A másik pedig 5628Ft febr.28-május 28-ig.
Szal a második csekk okés,ugyanis a biztosítóval február 28-án kötöttem a szerződést.
Viszont nem értem mi ez a 3 nap,hiszen akkor még nem volt szerződésem velük.Az egy dolog hogy 25én vettem a kocsit(ez áll az adásvételibe),de miért fizessem ki azt az időszakot,mikor nem voltam szerződésbe velük.Illetve hogyan számoltak ki 3 napra 960 ft,mert ha ezt kiszámolom negyed évre az igen csak majdnem 30 ezer ft.Hogy van ez?Ennyire hülyének néznek??
Ha valaki esetleg tudná a választ megköszönném.
További ajánlott fórumok:
- Kisállat biztosításánál milyen papírokat kell beküldeni a biztosítóhoz?
- Válthatok lakásbiztosításnál biztosítót az évforduló lejárta előtt? Megszüntethetem a biztosításom úgy, hogy nem fizetem a díjat?
- Gépjármű biztosítás...mi a teendő?
- Gépjármű kötelező biztosítás
- Társasházi lakáson, lehet egyszerre 2 biztosítás? Egy, amit én kötöttem, a másik amit a társasház kötött, és fizetem a közös költséggel?!
- Egy ideje nincs TB-m. Ha következő hónaptól már fizetem, akkor elmehetek egyszerre a közeti forgorvosomhoz?