Fűszeres sajtkrémmel töltött gomba baconbe göngyölve recept
A Fűszeres sajtkrémmel töltött gomba baconbe göngyölve hozzávalói:8 nagyobb fej gomba
8 szelet bacon
1 nagy golyó mozzarella
1 csokor petrezselyem
3 evőkanál tejföl
4 gerezd fokhagyma
trappista vagy bármilyen keményebb sajt
bazsalikom
só
bors
A Fűszeres sajtkrémmel töltött gomba baconbe göngyölve elkészítési módja:
A gombafejeket megtisztítjuk, szárát kitörjük, a lemezeket kiskanállal kikaparjuk. A mozzarellát széttépkedjük, hozzáadjuk a petrezselymet és a fokhagymát. Aprítóba tesszük, és krémes állagúra turmixoljuk. Majd beletesszük a tejfölt, a bazsalikomot, sót, borsot, és jól összekeverjük. Végül annyi reszelt trappista sajtot teszünk bele, hogy a krém ne legyen folyós állagú. A krémmel megtöltjük a gombafejeket, kb. 1 evőkanálnyi kell egy fejbe, ne legyen púposan, mert a fejek nagyon összesülnek és kifolyik a töltelék. Ezután a gombafejeket körbetekerjük 1-1 szelet baconnel. Gázsütőben, 4-es fokozaton (kb. 200 fok) 15 percig sütjük fólia alatt. A fólia levétele után a keletkezett levet és esetleges sajtdarabokat leöntjük. Fólia nélkül még 5-6 percig sütjük.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2018. jan. 10. 08:32
A fűszeres sajtkrémmel töltött gomba baconbe göngyölve elkészítési módja és hozzávalói.