Forró levegős sütő, ki szereti, mit készít benne? (beszélgetés)
Mostanában egyre többet használom. Tükörtojás, rántotta, baconbe tekert csirkemell, bolti paníros cuccok és muffin.
Imádom, hogy gyorsan kész és nekem finom és gyerekek is megeszik.
Nálunk mostanában merült fel, kellene ilyen. A " mini sütő " szerintem jobb lenne. Mert előre felé nyílik az ajtó. Akár pizza is sülhetne benne.
( forró levegősbe, hogy lehet kiszedni, hogy egybe maradjon? Papírtálca?? )
Tepsi, és rács is van hozzá, ( mini sütő ). Rácsra a hús, a tepsibe apróra vágott krumpli. A lecsepegett levet, felszívja. Illetve megpuhul. Legalábbis ezt sejtem... És ha úgy gondolom, könnyebb megfordítani a húst. Krumplit, meg lehet keverni.
Kb azonos a rendes sütővel. Csak kevesebb áramot fogyaszt. Hamarabb bemelegszik.
Van több is mindkét típusból, amit kinéztem.
Alsó és felső, csak alsó, csak felső sütés. De a hőfokot nem tudom beállítani. Csak az időt. A fotó szerint...
Amelyiken a hőfokot lehet és az időt, nem tudom melyik fűtőszál megy... Mindkettő egyszerre??
Van egy 3 változat is. 🙄😁
Van egy retró szendvics sütőnk. Ezer éve nem volt használva...
Pizzára lenne egy tippem. Kis zsiradékkal a kinyújtott kelt tésztát megsütni / elősütni palacsinta sütőbe. És rápirítani a sajtot és egyéb feltétet...
Sziasztok!
Látom rég nem volt bejegyzés. Hátha valaki mégis benéz. Ki mit s<t főz benne?Tapasztalatok érdekelnének.
Leginkább télen használom bent. Néha sóval őrölt borsal és fokhagyma porral ízesítem.
De nekem legegyszerűbb a fűszerezett só.
Remek.
Az egyém szinte szabályos kocka, a sarkok is csak enyhén íveltek.
Egyszóval: nem szeretem, ahogy viselkedik.
Nem-e?
Nincs rá módja, hogy rosszalkodjon, pihentetem.
Én vettem egy olívaolaj sörét, azóta utántöltöm.
De rántott dolgoknál a tojásba teszek olajat, vagy ecsettel kenem meg.
Jó ötlet. Én is azért vettem, mert a gyerekeim szeretik a sült krumplit és nugettset, rántott , sült husikat. Ezek a fő táplálékaik sajnos. Legalább azzal teszem egészségesebbé, hogy nem zsírban úsztatom őket. Nekem is magas a koleszterinszintem , én magamnak mindent sütök benne. Natúr húst, mindenféle zöldséget, sült almát, paprikás lisztben forgatott halat, grillsajtot, virslit, kolbászt.
Nagyon szeretem azért is, mert a gyerekek is megsütnek benne maguknak önállóan 1 adag kaját és nem félek, hogy megsüti őket a forró olaj.
En meg nem sokat hasznaltam, de par napja csirke felsocombot sutottem es jo lett. Bar az eleve nem olyan szaraz hus. En olajban sutni meg panirozott dolgokat amugy sem szoktam kesziteni. En olyat vettem, amit kuktakent is lehet hasznalni, leveseket is csinaltam benne. Meg lassu fozes funkcioja is van, amit meg nem hasznaltam, de mivel amugy is keszitettem neha ilyen eteleket, biztos fogom. Meg olykor sous vide-olassal es ilyen hulyesegekkel is szorakoztam, amivel nagyon jo eteleket lehet kesziteni, ugyhogy most ismet fogok. Nalam biztos nem fog porosodni.
Nezegettem olyan receptet, hogy eloszor nagy nyomason parolnj, aztan ropogosra piritani. Ha szabadnapos leszek azt probablom ki.
A hatasfoka meg biztos, hogy jobb, mint annak az ezer eves elektromos tuzhelynek, ami a konyhamban van.
anyósék vettek. Hát kóstoltam benne készült rántott húst, hát nekem fújton száraz volt. Sütött benne elősütött zsemlét, az ízlett. A sült krumpli mintha sütőben sütöttem volna, csak kis mennyiség.
Páromnak most veszünk, mert ő németbe dolgozik, és mivel a szálláson büdösíteni nem szeretne, így beszerzünk neki egy ilyet. Leginkább péksütiknek lesz, max sült hús, ami nem paníros és hasonlók. Arra elég lesz neki.
De itthon én nekem nem kell.
További ajánlott fórumok:
- Aki a virágot szereti.....
- F1 őrület, szereti más is?
- Volt, van, lesz bármiben. Pl. Volt egyszer egy lány, Van aki forrón szereti, Holnap is nap lesz
- Hogyan készítesz finom forrócsokit?
- Zabkását hogy készíted? Miért kell főzni? Nem elég ha forró vízzel leöntöm?
- Kávégéppel lehet krémes forrócsokit készíteni?