Kávégéppel lehet krémes forrócsokit készíteni? (tudásbázis)
Találtam megoldást.
Készíthetsz forró csokit annak ellenére, hogy ez nem funkció a kávégépeken.
"Igazán jó forró csokit jó minőségű alapanyagból lehet előállítani. Ha nem vagyunk cukrászok, és nem áll rendelkezésre csokoládérúd, akkor is elkészíthetjük ezt az egyszerű, krémes italt egy kis trükk segítségével - akár habos, krémes változatban is. A forró csoki porok minél drágábbak, annál több kakaóval és annál kevesebb cukorral rendelkeznek, a kukoricakeményítő pedig elvégzi a sűrítési munkát.
Azt szoktam megkérdezni a vendégeimtől, hogy az étcsokit vagy a tejcsokit szeretik jobban, és ennek függvényében vízzel vagy tejjel keverem el a port. A 22-28 g porhoz 1,5-2 dl folyadékot kell adni. A gőzcső segítségével addig kell hevíteni az italt, amíg a kívánt állagú lesz. Én akkor szeretem, ha úgy bugyog, mint a magma, és még nem éri el a pudingos keménységet. A kübli jó szolgálatot tesz, hogy ne legyen minden csokipöttyökkel tele a kávéfőző környékén.
Ha szeretjük a narancs és a csokoládé együttes ízét, próbáljuk ki egy kis narancssziruppal keverve. Én nem szeretem, ha túl édes az italom, így kb. 5 ml szirupot adok csak hozzá. Édesszájúak próbálják meg 10 ml-rel."
Én is csak ezt találtam.
Ha sürgős, a fórumnyitásnál gyorsabb lett volna az önálló keresés.
Nem azért hogy kioktassalak, hanem csak megjegyzem.
Ahogy a cappuccino helyes írásmódját is hasznos lehet tudni, mert ha ártáblát írsz, esetleg nem röhögteted ki magad.
Aki valamiről felvilágosít, esetleg nem a saját tudásával akar bosszantani.
Ha annyira unatkoznék , hogy lenne időm itt kioktatni bárkit is bármiért , akkor sem tenném meg :)
Munkahelyre kellene , és rohamtempóban kell kiadnom a forrócsokit. Nem sok időm van a kavargatásra, habosításra.
Köszönöm annak aki a témához szólt hozzá.
Melyiket szeretnéd elkészíteni? A krémes forró csokit, vagy a cappuccinot?
Az előbbit főzni kell és semmi köze a kávéfőzéshez. Az utóbbit viszont lehet olyan gépeken készíteni, amely már olyan technológiával dolgozik, hogy frissen darálja a kávét.
Lehet, a tejhab újabb divat már.
Annyira nem ástam bele magam, de a kávéházi írók szerették a kapucínert.
Most ezt találtam, ez már a műértő fokozat. :D
Komolyan, szívből kívánom, hogy ez legyen egész életedben a legnagyobb problémád.
A cappuccino pedig így, h betű nélkül van helyesen írva, az csak sima tejeskávé. :D Nem kell agyon-misztifikálni, a régebbi időkben kapucíner néven is ismert volt a K.u.K. idők kávéházaiban.
Azért kapta a nevet, mert a színe olyan volt, mint a kapucinus szerzetesek csuhájának. (Kolduló rend, gyakran előfordultak az utcákon.)
Csak azért mondom, ha már szereted, tudd leírni helyesen.
Kávégéppel lehet krémes forrócsokit , cappuchinot készíteni ?
Nem a kapszulásra és nem is a karosra gépekre gondolok itt.
Olyan kávégépre, ami őrölt és szemes kávéval is dolgozik.
További ajánlott fórumok:
- Akik szeretnek sütiket készíteni, gyertek beszélgessünk!
- Csirkefarhátból ki mit szokott készíteni?
- Hogy lehet olyan jó állagú sültkrumplit készíteni, mint a McDonaldsban? (kívül ropogós, belül puha)
- Hogyan kell elkésziteni a nosztalgia krémest?
- Hogyan kell elkészíteni a szlovák krémest?
- Francia krémesre szeretnék cukormázat készíteni. Van valakinek bevált receptje?