Forró levegős sütő, ki szereti, mit készít benne? (beszélgetés)
Sziasztok!
Látom rég nem volt bejegyzés. Hátha valaki mégis benéz. Ki mit s<t főz benne?Tapasztalatok érdekelnének.
Leginkább télen használom bent. Néha sóval őrölt borsal és fokhagyma porral ízesítem.
De nekem legegyszerűbb a fűszerezett só.
Remek.
Az egyém szinte szabályos kocka, a sarkok is csak enyhén íveltek.
Egyszóval: nem szeretem, ahogy viselkedik.
Nem-e?
Nincs rá módja, hogy rosszalkodjon, pihentetem.
Én vettem egy olívaolaj sörét, azóta utántöltöm.
De rántott dolgoknál a tojásba teszek olajat, vagy ecsettel kenem meg.
Jó ötlet. Én is azért vettem, mert a gyerekeim szeretik a sült krumplit és nugettset, rántott , sült husikat. Ezek a fő táplálékaik sajnos. Legalább azzal teszem egészségesebbé, hogy nem zsírban úsztatom őket. Nekem is magas a koleszterinszintem , én magamnak mindent sütök benne. Natúr húst, mindenféle zöldséget, sült almát, paprikás lisztben forgatott halat, grillsajtot, virslit, kolbászt.
Nagyon szeretem azért is, mert a gyerekek is megsütnek benne maguknak önállóan 1 adag kaját és nem félek, hogy megsüti őket a forró olaj.
En meg nem sokat hasznaltam, de par napja csirke felsocombot sutottem es jo lett. Bar az eleve nem olyan szaraz hus. En olajban sutni meg panirozott dolgokat amugy sem szoktam kesziteni. En olyat vettem, amit kuktakent is lehet hasznalni, leveseket is csinaltam benne. Meg lassu fozes funkcioja is van, amit meg nem hasznaltam, de mivel amugy is keszitettem neha ilyen eteleket, biztos fogom. Meg olykor sous vide-olassal es ilyen hulyesegekkel is szorakoztam, amivel nagyon jo eteleket lehet kesziteni, ugyhogy most ismet fogok. Nalam biztos nem fog porosodni.
Nezegettem olyan receptet, hogy eloszor nagy nyomason parolnj, aztan ropogosra piritani. Ha szabadnapos leszek azt probablom ki.
A hatasfoka meg biztos, hogy jobb, mint annak az ezer eves elektromos tuzhelynek, ami a konyhamban van.
anyósék vettek. Hát kóstoltam benne készült rántott húst, hát nekem fújton száraz volt. Sütött benne elősütött zsemlét, az ízlett. A sült krumpli mintha sütőben sütöttem volna, csak kis mennyiség.
Páromnak most veszünk, mert ő németbe dolgozik, és mivel a szálláson büdösíteni nem szeretne, így beszerzünk neki egy ilyet. Leginkább péksütiknek lesz, max sült hús, ami nem paníros és hasonlók. Arra elég lesz neki.
De itthon én nekem nem kell.
Meg így, egy egész pulykát, ami fagyott.
Így süt.
További ajánlott fórumok:
- Aki a virágot szereti.....
- F1 őrület, szereti más is?
- Volt, van, lesz bármiben. Pl. Volt egyszer egy lány, Van aki forrón szereti, Holnap is nap lesz
- Hogyan készítesz finom forrócsokit?
- Zabkását hogy készíted? Miért kell főzni? Nem elég ha forró vízzel leöntöm?
- Kávégéppel lehet krémes forrócsokit készíteni?