Forró csokoládé fondant recept
30 perc
A Forró csokoládé fondant hozzávalói:
1. 50 gramm vaj vagy margarin (sózatlan
2. 2 evőkanál kakaópor
3. 50 gramm csokoládé (min. 70%-os)
4. 1 db tojás
5. 1 db tojásfehérje
6. 120 gramm kristálycukor
7. 50 gramm liszt
A Forró csokoládé fondant elkészítési módja:
A sütőt előmelegítjük 160 fokra.A vajat és a csokoládét egy nagyobb, forrásban levő vízzel teli lábas fölé helyezett kisebb üstben felolvasztjuk, majd a tűzről levéve addig keverjük, amíg teljesen egyenletes, csomómentes masszát alkot. Hagyjuk kihűlni, - kb. 10 perc. Az egész tojásokat, a tojásfehérjét és a cukrot tegyük egy keverőtálba, és elektromos habverővel keverjük és habosítsuk. A masszát a hűlő csokoládékeverékhez adjuk, alaposan elkeverjük. Kifejezetten ügyeljünk arra, hogy a csokoládé már ne legyen forró, különben a tojásfehérje kicsapódik vagy összeesik. Ha kész, keverjük hozzá a finomlisztet. Sütőformákba helyezzük a masszát, és kb. 12 percen át, tűpróbáig sütjük. Tálaláskor egy lekvárt vagy egy gombóc fagyit teszünk mellé.
Tipp: A lisztet őrölt mandulával helyettesíthetjük! A megadott mennyiség megduplázható!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: icus61, 2008. dec. 8. 17:38
A forró csokoládé fondant elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.