Vendégváró marhahúsgombócok csípős szósszal recept
30 perc
A Vendégváró marhahúsgombócok csípős szósszal hozzávalói:
o bors
o chilipaprika 2 db
o darált hús (marha) 60 dkg
o fokhagyma 10 dkg
o ketchup 3 dl
o mustár (dijoni) 1 kávéskanál
o méz 1 kávéskanál
o olaj (olíva)
o petrezselyem 1 csokor
o szalonna (füstölt) 15 dkg
o só
o tojás 1 db
o zsemlemorzsa 7 dkg
A Vendégváró marhahúsgombócok csípős szósszal elkészítési módja:
A szalonnát daráljuk le,vagy vágjuk apróra, keverjük össze a marhahússal, ha kell, sózzuk meg, de bánjunk óvatosan a sóval, hiszen a szalonna is sós. Borsozzuk meg, majd adjuk hozzá az apróra vágott gyöngyhagymát,/vöröshagymával is jó/ a zúzott fokhagymát. Tegyük bele a zsemlemorzsát, a felvert tojást, és a finomra vágott petrezselyem nagyobbik részét. Formázzunk gombócokat belőle és kevés olajon süssük meg őket. Közben a mézet, a ketchupot és a mustárt keverjük össze. Tegyük hozzá a karikára vágott chilipaprikákat és a petrezselyem kisebbik részét. A mártást a hústól külön kis tálkában tálaljuk.
Valahonnan ollóztam, már kipróbáltam, nagyon finom:)
Vendégvárónak is nagyon szuper.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: icus61, 2008. aug. 19. 08:12
A vendégváró marhahúsgombócok csípős szósszal elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.