Földhivatali ügyintézésben tudna valaki segíteni? (tudásbázis)
Minden rossz indulat nélkül!
Ha csak az iskola miatt kell elsősorban a lakcímkártya, akkor teljesen felesleges köröket futsz a földhivatalnál, feleslegesen telefonálgatsz.
Az interneten kitudod kérni a földhivatali, (nem hiteles) másolatot és az iskolába beviszed,bemutatod hogy ide fogtok költözni pár napon belül, akkor tapasztalatom alapján az iskolába be lehet íratni a gyermeket. Hiszen tudvalevő dolog, hogy mint minden hivatali ügyintézés 30/60/90 nap átfutással történik.
Nekünk a földhivatali bejegyzés majd másfél évbe került, mire megkaptuk, majd azt követően csináltattunk lakcímkártyát és az igazgatónő azonnal beírta a gyerekeinket a tanévre. (tehát 20 hónapig budapesti lakcímkártyával jártak iskolába egy szabolcsi suliba). Ezt telefonon sajnos nem lehet elintézni, kell a személyes megjelenés, a személyes kontaktus, szimpátia.
Szóval nagyon sokaknak igaza van, hogy nyugodj meg és próbáld meg higgadtan átgondolni és cselekedj legjobb belátásod szerint.
Hát, nagyon drukkolok, hogy sikerüljön, hogy a földhivatal kicsit siessen.
Mailt írni lehet, telefonálgatni is érdemes, hátha felveszik már egyszer.
Vagy az ottani kormányhovatalt hívod, és kéred, hogy ha lehet, kapcsoljanak a földhivatalhoz, mert nem éred el őket, pedig nagyon fontos lenne. Csinálj úgy, mint aki azt hiszi, rossz a telefonjuk.
Talán segít a dolgon, ha mailt írsz nekik.
Látom, ma délig volt félfogadás, azon kívüli időben hiába is hívod őket.
Félfogadás Hétfő: 08:30 – 15:00
Szerda: 08:30 – 15:00
Csütörtök: 08:30 – 12:00
Feltettem 1 kérdést és páran nekem támadtak h a sima lakcïmbejelentéshez ott kell lennie a tulajnak is.Nem egyszer irtam h elmondtak a,hivatlaban h nem kell ill.megkaptam h ne másokat kérdezgessek hanem magam járjak utána,persze azt senki nem feltételzte h megtettem.
Mekkora idîóta vagyok h 7 hós terhesen nem akarok feleslegesen utazgatni,inkább 1 ilyen helyen is megpróbálok informálodni személyesen tapasztalat alapján.
Mondom, hogy nem széljegyzék. Csak széljegy. Nem a széljárások listája, hanem a nyilvántartó lap széle, ahol jelzik, hogy változás történik.
Persze csak képletesen, a valóságban már van erre is rubrika.
Akkor nincs mese, de remélhetőleg most már meglesz a földhivatali bejegyzés is.
Mikor albiban laktunk a szállásadónak is be kellett jönnie a hivatalba és a bejelentőt ott aláírni..ez így volt már 15 éve is.
Csak mondom
Akkor már kezdem nem érteni.
Azért nem jelentenek be, mert apósod a földhivatali bejegyzés szerint még nem jogerősen tulajdonos?
Akkor ez csak a sima bejelentkezés.
A szállásadónak simán elég aláírnia.
Nálunk is így volt, de nálunk a fiam a szállásadó, itt lakik ő is.
További ajánlott fórumok:
- Számvitelből tudna segíteni valaki?
- Hogy tudna még oviban maradni a gyermekem? Tud segíteni valaki?
- Áruhitel törlesztés ügyintézésben tudna valaki segíteni?
- Tud valaki segíteni nekem földhivatalos kérdéssel kapcsolatban?
- Földhivatali ügyintézéssel kapcsolatban tud valaki segíteni? Sűrgős lenne...
- Hitellel kapcsolatos ügyintézés... tud valaki segíteni?