Földhivatali ügyintézéssel kapcsolatban tud valaki segíteni? Sűrgős lenne... (tudásbázis)
A minap találkoztam ezzel a problémával és kíváncsi vagyok a véleményetekre illetve a tapasztalatotokra!
Történt:
Végrehajtással kezdődött...meghalt az adós a bíróság megállapította a két gyermekét, mint jogutódait (örökösei). Örököltek 2 db ingatlant, amelyet el is adtak. A végrehajtást kérő kérte, hogy folytassák a tartozás behajtását a jogutódokon...el is indult szépen a végrehajtó kérte a Földhivataltól, hogy a 2 örökös nevén levő 2db ingatlanra jegyezzék be a végrehajtási jogot. A Földhivatal felszólította a végrehajtáskérőt, hogy 4*6600,- Ft igazgatási díjat fizessen be. A végrehajtáskérő be ment a Földhivatalba és ott az ügyintézőtől tudta meg, hogy az ingatlan már nincs a jogutódok tulajdonába, de ennek ellenére kérik a 4*6600,- Ft -ot holott a Díjtörvény szerint az igazgatási díjat akkor kell megfizetni, ha jogszerzés történik. Ebben az esetben nem lesz jogszerzés, mivel el kell, hogy utasítsa a Földhivatal a végrehajtási jog bejegyzést, mivel már nem az adósok tulajdonna kvázi nincs mire bejegyezni.
Ebben az esetben mi fog történni a semmiért kell kifizetni a 4*6600,- Ft?? Vagy nem??
További ajánlott fórumok:
- Kutya tüzelésével kapcsolatban tudtok segíteni?
- Örökösödési tartozás kifizetésével kapcsolatban tudna valaki segíteni?
- Földhivatali ügyintézésben tudna valaki segíteni?
- Tud valaki segíteni nekem földhivatalos kérdéssel kapcsolatban?
- Mennyi idő az ügyintézés gyeddel kapcsolatban?
- Hitellel kapcsolatos ügyintézés... tud valaki segíteni?