Fokhagymás szendvicskrém juhsajttal recept
A Fokhagymás szendvicskrém juhsajttal hozzávalói:2 fej fokhagyma
2 teáskanál olívaolaj
10 dkg dióbél
2 paradicsom
5 bazsalikomlevél
20 dkg juhtúró
10 dkg natúr Krémsajt
evőkanál tejszín, s,
A Fokhagymás szendvicskrém juhsajttal elkészítési módja:
A fokhagymafejek hegyét a végétől kb. 1 cm-nyíre felvágjuk, az olívaolajt a vágott felületre csöpögtetjük, a fokhagymát a vágott felületével fölfelé alufóliába burkoljuk, majd a 200 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük. Kicsomagoljuk, hagyjuk kihűlni és a puha belsejét, kinyomjuk. A paradicsomot forrásban lévő vízbe mártjuk, a héját lehúzzuk, a húsát félbevágjuk, kimagozzuk, és finomra vágjuk. A dióbelet szárazon megpirítjuk, durvára daraboljuk. A bazsalikomleveleket megmossuk, leitatjuk, finomra vágjuk. A sajtot a fokhagymával és a tejszínnel együtt összeturmixoljuk, hozzáadjuk a diót, a paradicsomot és a bazsalikomot, ha szükséges, megsózzuk. Mindenféle kenyérrel finom.
Kategória: Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2017. aug. 15. 06:46
A fokhagymás szendvicskrém juhsajttal elkészítési módja és hozzávalói.