Fogyni szeretnék, hogy a legcélszerűbb, miket enni, milyen gyakorlatokat kell végeznem? (tudásbázis)
NEEEE! Pont azt akartam kiemelni, hogy nem szabad diétázni, annak semmi értelme, mert mi lesz utána? Abbahagyod és több jön vissza :(!
A teljes életmód váltás hoz tartós eredményt. Egyél almát, ha jól esik, de minden mást is. Mi emberek mindenevők vagyunk és mindenre szükségünk is van a normális élethez. Nem tudom pontosan mit takar az alma-diéta, de gondolom minimális szénhidrát, semmi zsír...na ezekre is szüksége van a szervezetnek. Pl. a szénhidrátra az izmoknak, minden izomnak, még a szívizomnak is. Biztos hallottál már olyan esetről, hogy valaki diétázott, fogyott is szépen, "jól érezte" magát, aztán egyik pillanatról a másikra összeomlott a keringése! Igen, ez szélsőséges eset, de semmilyen károsodásra nincs szükséged, pláne hogy tanulni is kell! 1-2 tisztító nap nem árthat, de többet ne.
Ja, vacsorára jobb a fehérje és a zöldség, mert a gyümölcsben is van cukor. Bár a gyümölcscukor lassabban szívódik fel, így nem emeli meg annyira a vércukor szintet, inkább azt is 5 előtt edd.
Ha megvan néhány napi menüd, az eredeti, nem a diétás küld át priviben, megpróbálok valami "okosat" mondani rá :D!
szia!
köszönöm,hogy leírtad ezeket.Most elkezdtem felirogatni hogy mit reszem.Általában 4-5után már nem szoktam semmit sem enni,csak max gyümölcsöt.És általában a reggeli a fő étkezés,és délben már kevesebbet eszem jóval.
Amugy valaki itt javasolta az Alma-diétát.Erről nem tudsz valamit?érdemes kipróbálni?
Szia Lexi!
Én pont dupla annyi idős vagyok mint Te, talán azért elfogadsz 1-2 jó tanácsot :)!
Szóval a kalóriát drasztikusan visszafogni, nagy butaság lenne, mert az jojózáshoz vezet :(.
Te még fiatal vagy, rengeteg növekedési hormon termelődik, ami a fogyást segíti. Nem tudom utána olvastál-e már a témának, Norbi első könyvében ír arról, hogy mi történik lefekvés után a szervezetedbe. Nagy vonalakban, kb. 3/4 óra múlva az agy leellenőrzi a vérképedet és ha magas a cukor szint (ami nem csak cukortól lehet, hanem fehérliszt, stb.) akkor "raktározásra" adja ki a parancsot, ha alacsony akkor "bontásra". Persze ehhez megfelelő növekedési hormonra és C vitaminra van szükség. Pont ezért fogynak nehezen a 40 év felettiek.
Egy a lényeg, ne ész nélkül csináld, ne akarj havi 10kg-ot fogyni, mert tönkre teszed a szervezeted egy életre. Szép lassan, heti 1 újdonságot építs be az életbe. Először az esti vacsora idejét tedd korábbra, aztán cseréld le a cukrot és a fehérlisztet, és így tovább.
Mivel már is van egészségügyi problémád (vesekő ilyen fiatalon) nem véletlenül alakultak ki, tudom hajlam... de kellettél Te is!
Nézd át a szokásaidat és ne csalj, tényleg az eredeti életmódodat vedd alapul. Nem könnyű a kalória számolgatás, nem is ajánlom, csak írd fel mit eszel/ettél egy hétig. Pl. ha nem reggeliztél, akkor ezután arra helyezd a hangsúlyt, ha este beugrott egy zacsi chips, akkor rágcsálj helyette káposztát, répát. Gondolom még otthon laksz és nehéz Anyukádat és az egész családot átállítani egy új szokásra, de meg kell tennie Érted! Olyasmire gondolok, hogy rántás helyett, saját anyagával sűríteni az ételeket, vagy keményítővel. Nem olajban sült ételeket készíteni, csak párolni, azt is csak félig. Rágni kell!
Bocsi, hogy kicsit sokat írtam, de ez még így is csak a kezdet egy életmódváltáshoz :)!
Jó egészséget!
Én csak azt tudom neked tanácsolni hogy 1000-1200 Kcal-t egyél egy nap!És nagyon sok folyadékot fogyasszál(ez a veseproblémára is jó lehet)!
Én is ezt csinálom,az első hetekben(3 hétig), heti 2 kiló ment le rólam!Már most 10 kiló mínuszban vagyok.
van is itthon hullahoppom,majd kipróbálom:)Amugy súlyzózni én is szoktam,csak én a vállamra tezsem és guggolászok ...popsierősítés,formálás...
Én most megyek vesedokihoz,ugyhogy mennem kell.Majd du. jövök:)
Egyik legjobb barátnőmnek is ez a fő problémája. Talán a hullapopp vagy az oldalra hajolgatások-bár ez nem biztos, mert lehet, hogy izmosít, attól meg pont, hogy vastagabb leszel) de a hullahopp az biztos jó:).
Mondjuk Én nem szoktam rendszeresen, amikor fogytam, lement onnan is a husi:).
:) köszi.
Azokat is, de Én nem ülök fel teljesen.
Meg oldalra hajolgatok, alsóhasizom ilyesmi.
Réka tényleg drasztikus, nekem fájdalmas:)
Norbi emberbarátibb:)
Szia Lilura:)
Hát nagyon várom már,hogy nekem is látszódjon...nagyon elszánt vagyok:)és te mennyiszer jársz amugy egy héten futni-és kondiba?
Szia Lexi:)!
Izmosodik és fogy:). Legalábbis az Enyémmel ez történt. Szépen lesoványodott a combikám, de egyben látszódnak az izmok is, a vádlimról nem is beszélve:).
köszi csajok a tanácsot!!!!
szeretnék majd edzőterembe járni,de majd cska jövő héttől:)Addig futás...
amugy a futással izmosodik a lábam vagy fogy?
További ajánlott fórumok:
- Tudna nekem valaki nagyon hatásos hasizomerősítő gyakorlatot írni? Nem fogyni szeretnék, erősödni.
- Nem fogyni, hanem izmosodni szeretnék (fenék, comb) 169 cm/49 kg. Mit tudtok ajánlani? DVD, gyakorlatok, stb?
- Irány a konditerem! Fogyás eléréséhez milyen gyakorlatokat kell végeznem?
- Milyen edzőteremi gyakorlatoktól lehet fogyni combról és fenékről?
- Pilates gyakorlat tényleg segít fogyni?
- Belső combból milyen gyakorlatokkal és diétával a legkönnyebb fogyni?