Fogyáshoz ötletek (beszélgetés)
Egyelőre a napi 20 perc tornaés a heti 1x félóra futàst tudom beiktatni.
Kitalàltam nagyjàból hogy mit szeretnék enni naponta ( napi 3* fogok enni többre nem lesz időm reggeli, ebéd( ha belefér) és vacsi
Remélhetőleg idővel lesz látszatja :)
Nekem pont az a bajom a toast kenyérrel, hogy olyan kis semmi 1-2 szelet, jól lakni nem lehet annyival, annál több szelet meg katasztrófa.
Én ha eszem vacsira péket, akkor az ált. 1 kifli, de akkor nem szalámikkal meg sajtokkal, hanem csak kefírrel.
Ha meg sonkát, sajtot, túrót eszem, akkor azt kenyér nélkül, sok uborkával.
De legtöbbször almát vagy körtét, kis marék kölesgolyóval.
Azt tudom ajánlani (a kölesgolyót) napközbenre is, ha megéhezel, de csak olyan fél maroknyit. Finom, jól eltelít és alacsony a kalória tartalma.
Senki nem mondta, hogy 4-6 szelet kenyér, nagyon max 2-t szoktam enni. Édességet alapból nem szeretem, chipset meg max évi 2*/3* eszem, pékárut szintén nem eszek ( nyilván ugye a kenyér de abból is a tk megy jobban)
Ha vacsira nem kenyér akkor mi? Mi az amit te pl szoktál enni?
Ha tudsz valami főtt ételre üzemibe, vagy közeli talponálló, stb. előfizetésest, az lenne a legjobb. Ha pedig a főttet este eszed.
Ez nem azt jelenti, hogy nem ehetsz kiflit, felvágottal, túrót, főtt tojást, hasonlókat.
A főtt ételnél is nyugodt lélekkel megeheted a húst, főzeléket, a köretre kell odafigyelni, hogy abból mértékkel, mert a fehér rizs, a főtt/sült tészta, kenyér féle rakodik nagyon.
Ha tudsz otthon sütni teljes kiőrlésű lisztből kenyeret, és akár magaddal viszel belőle a munkahelyre, az lenne a legjobb.
En nagyon szeretek szinte minden gyumolcsot,napi 3db-ot biztosan eszem.
Ez olyan 300-400 kalória,attól függ milyen gyümölcs.
Ha ugyanennyi kalória értékben fogyasztok napi szinten édességet,kenyeret,chipset,szóval szenhidratdús "nem táplálékot" akkor mindig elkezdenek felkuszni a dekák,majd kilók.
Meg soha nem hiztam attól,ha az édes utáni vágyamat gyümölccsel csillapítottam.
Én egészséges vagyok,semmi olyan kínom nincs,amiért figyelnem kéne a ch mennyiségre,meg minőségre,csak a saját tapasztalatom írtam le.
A gyümölcsöknél is érdemes nézni, hogy melyik GI % kategóriába tartozik, és célszerű a 0-55 % közötti, alacsony kategóriásat fogyasztani. A szervezet ezeket a ch-kat lassan bontja le, tehát tovább telíti a gyomrot, később éhezünk meg utána.
Pont ilyen a banán is! :))
Közepes kategória az 56-75 %, és lehetőleg óvakodjunk a 76-100 % közötti kajáktól, legyen az akár gyümölcs, akár más egyéb kaja.
A banán hizlal.
És az összes gyümölcs is....
Az mindenkinél úgy van, aki kifejezetten fogyókúrázik és nem az addigi étkezési-mozgási szokásain módosít.
- nem ideig-óráit lemondani bizonyos kajákról, amíg elérjük a kívánt súlyt, majd utána bepótoljuk, hanem kicserélni a nem igazán hasznos ételféleségeket valami másfajtára, és attól kezdve azt esszük, és az abból készített kenyeret, kiflit, egyebeket esszük
- megtanuljuk, hogyan figyeljünk oda a mennyiségre, a minőségre
- amit a fogyózás alatt tornáztunk, mozogtunk, annak a tizede is elég esetleg, de minden nap, és nem először belehalni, utána vissza a fotelba...
Ez a módszer lassabban hoz eredményt, de ha teljes életmód-váltást hajtunk végre, és attól kezdve igyekszünk így élni, akkor már sokkal kisebb az esélye a jojózásnak.
Mozgás, mozgás, mozgás. Ha nő vagy, azt tanácsolom jár el olyan csoportos órákra, ahol az edzőt érdekli a vendégei állapota. Odafigyel a helyes kivitelezésre, és kiemelt figyelmet fordít a tartóizmok erősítésére.
Valószínűleg az ülőmunka miatt van fájdalmad, de helyes mozgással ez simán helyrehozható lehet. A futás viszont nem a gerincproblémák barátja.
A kajára érdemes odafigyelni. Kalória számlálás, de leginkább minőségi ételek.
Napi 1000-1200 kcal, 100-130 gr Ch között igyekszek maradni. Ez mellé az alacsony GI %-os kajákat elsősorban, azokból kevesebb is elég, később éhezünk meg, mert a szervezet a benne levő ch-t lassabban bontja le.
Alacsony 0-55 %, közepes 56-75 %, magas 76% - 100.
És persze a napi mozgás. Jó lesz az, menni fog.
Én mindenkinek a nemevős diétát javaslom, azaz napi 1200 kalória, de az lehet bármi.
A derekadhoz egy jó gyógytornász kellene, aki megtanítja a háton és hasonfekvős gyakorlatokat, ami a gerinc melletti izomzatot erősíti.
A youtube-on rengeteg torna van, válogass.
Pl. Leslie Sansone 1, 2, 3 mérföldes helybenjárós gyakorlatai.
Kedves Olvasó!
Kb 2 éve ülőmunkát kezdtem végezni. ( Előtte raktáros voltam) sokat futottam viszont vmiért nem tudtam utána futni egyszerűen nem bírtam 3m-nél többet.
Aztán ugye jött a tél utána tavasz :) Aztán tavasszal szerettem volna futni,de beszúrt a derekam és nem tudok futni. ( Sétánál is olyan érzés mintha belekapaszkodnának és lehúznának.)
Bármi olcsó diéta esetleg? Otthoni derék kímélő torna?