Fogszabályzás (beszélgetés)
azért nem feltétlen a pénz(persze az is), de mennyire örültem volna ha anno anyámék elvisznek fogszabályoztatásra, de a mi időnkben alig volt erre lehetőség. Mondjuk most is szépek a fogaim, de engem rohadtul zavar valami, erre a mostani fogorvosom is azt mondta, hogy nem érdemes vele foglalkozni(nem éri meg, mert kb a felnőtteknek 250...hát lehet ennyit tényleg nem ér, de ha gyerekkoromban több lehetőség lett volna, most nem érezném magam hülyén...hogy kissé csámpi a fogam, tényleg minimálisan, de engem zavar),
a gyerekeimre meg abszolút figyelek, amint lehet kapnak fogszabályzót, mert egyiknek rosszabbul áll a foga, mint a másiknak, hihetetlen hogy nőnek nekik...és ha már van ilyen lehetőség még jó, hogy élni fogok vele, az ő érdekük, ha cikizés lesz, ha nem, majd felnőtt korában megköszöni, hogy odafigyeltünk a fogaikra...mert ez a mi kötelességünk, néha elcsodálkozom gyerekek, milyen szörnyen áll 1-2 gyerek fogsora, és a szülő nem tesz semmit...pedig ma már bármit lehet(ne)
Nálunk nem ajánlotta a iskolai fogorvos!Minden szép és jó,nincs rossz fog ,ennyi!
Bennünk fogalmazodott meg,hogy rendbe tetetjük az első fogakat amik annyira kiálltak (cumi)hogy nem tudta becsukni a száját!Persze az állkapcsot is helyre tette az éjszakai szbályozó!Csak azt nem értem az iskolai fogászat minek van,ha nem ír javaslatot?Pedig neki jobban kellene tudni mint nekünk egy és első gyermekkel.
sajna ez is a pénzről szól
6.-os lányomék múlt héten voltak az osztállyal fogászati szűrésen:24-ből 14-nek! adták a javaslatot fogszabályzásra
mivel én a javaslatot adó dokinéni fiához amúgy is hordom kezelésre a gyereket(nem fogszabályozás,hanem más),vittem magammal a papírt
a saját fia nem tudta megmondani,hogy miért kapott a gyerek javaslatot
csak tippelgetett:"talán mert picit kiáll a szemfoga vagy szebb ívet akar a doktornő"
akkor tök felesleges a fogszabályozó
amíg le nem szokik, addig nem ér semmit
kicsinek nagyon csikorgatta a fogát,de évek óta egyre ritkult
már alig jött elő
mikor megkapta a trénert ,akkor kezdte ismét
mióta nincs tréner,megint elmaradt
de legalább nem a fogzománcát darálta!
erre is van ám megoldás: fogvédő
muszáj a csikorgatóknak, mert elkopnak a fogak is meg az állkapocsízület is jelentősen károsodik
és nem utolsó sorban még csak véletlenül se csikorgassa a fogát a gyerek álmában
ha ezt előre megkérdezik biztos nem veszem meg
kislányom 4 hét alatt ledarálta
jó ez a myofunkcionális trainer, én is szoktam ajánlani
egy "baja van" : csak jó orrlégző gyereknek adható, és emellett is kell logopédiai terápia, ha nyelvlökéses nyelés is társul hozzá
az még lemaradt,hogy éjszakaiból van egy új:szilikonos fogtréner
25000,-
de ez egyszerre alsó ,felső és nem kell évente cserélni,csak egyszer kell megvenni
az íny és a szájizmok "edzésével" helyére tolja a fogakat
felénk most ezt istenítik
fél év alatt nagyon látványos eredményeket hoz
a fogorvostól kéne rákérdezni,neki kötelessége vizsgálnia ezt, s ő esetleg logopédushoz is utalhat, ha megállapítja a nyelvlökést!
ennek a nyeléstípusnak le kéne épülnie elvileg pár éves korra, de akinek fennmarad, annak rémesen kitolja a fogait, és hamar ki is lazulnak utána....korai foglazulás, fogvesztés aránylag "fiatal" korban a következmény
a rögzített fel van ragasztva
a nem rögzítettet meg éjszaka beteszi, reggel kiveszi
először azt kell tisztázni, hogy van-e nyelvlökéses nyelése! ha igen, akkor az első lépés a logopédiai terápia(nyelvlökéses nyelés eltüntetése)
amíg az nem rendeződik, nem is adnak fogszabit.
ez igaz, de ezért mondtam, hogy egy jó orvost keressen, és amit ő ajánl azt tegye, ha azóta van jobb éjszakai, akkor használja azt
mert orvos rossz véleménye miatt is volt már gondom, tehát sokat számít, hogy egy jó orvos véleményét kérje ki
mindenképpen rögzített kell??
milyen típusú fogsorzáródási eltérései vannak a gyerekeknek?
cumi? ujjszopás van-e?
sok tényezőtől függ, milyen típusú készülék kell!!