Gyermek fogszabályozás (beszélgetés)
Sziasztok!
Most mennyibe kerül a fogszabályozás 18 év alatti gyermeknél,nem magándokinál?
Csak olvasok
Mi tavaly szeptemberben kezdtük ez itt a fogszabályzást, alsó felső egyszerre lett felrakva, és csak 35e-ft volt a két sor.
Ha a brekett lejött akkor ingyen visszarakta a dr-nő ha elveszett akkor 1000-ft volt egy másik, de ilyen eset nem volt nálunk.
A kontroll havonta, és ingyen.
Viszont a fogsoruk már szép és leveszik a fixet, és kapnak éjszakai kivehetőt, az 12000-e ft.
Mind ezt tb-re. A dr-nőnk meg viszont nagyon rendes.
Ez itt van Pesten a 19-kerületben , de a régi hely ahova jártunk 8.-ker az iszonyú drága volt még tb-re is :( ott az alsó felső fix szabályzó 90000-e lett volna két évvel ezelőtt.
Nem tudom, hogy államilag finanszírozott rendelőkben tb támogatásra hogy lehetnek ilyen ár különbségek?
Kedves Zsula11!
Érdeklődnék hogy hol csináltattátok a fogszabályzót? Előre is köszönöm a választ: Kitty. :)
Ez nem igaz!
Nagyon is jó a TB-s gyermekfogorvos általi fogszabályzás.
A lányomnak 1 éve van .Bár a probléma az alsó fogsorával volt viszont fentre is kellett tenni, hogy összehozza a harapást.Előszőr fentre tettek ez volt 41.000 és 2 hónapja lent is van ez 36.000 volt.A továbbiakban már semmiért nem kell fizetni, illetve egy fogszabhoz való fogkefét kell megvenni ami kb 3-4 e Ft viszont ha a Dm, Rossmanban veszed 1 e -ből megúszod.Húztak is egy fogat mert majdnem egymásra volt nőve és 2 hónap alatt szinte teljesen helyre álltak a fogai.Szemmel láthatóan szebb a fogsora.
Tegnap hallottam hogy egyik ismerősöm gyerekének fogszabályozót kell viselnie! Elment a dokihoz aki közölte 45000ft most de összesen míg hordania kell kb 4-500000 ft lesz!
Hát én kiakadtam, és meg is mondtam a véleményem, hogy miért nem jó egy sima körzetes fogorvos által készített fogszabályzó, amit még a tb is támogat. Ráadásul csak éjszaka fogja hordani? Hát én ezt nem értem?
Érdekelne, ti adnátok ki ennyi pénzt ?
Köszi a gyors választ!
Akkor határ a csillagos Ég?
Jééézusom micsoda árak vannak!!!! :(
Én tegnap voltam a fiammal (8 éves) az iskolafogászaton, ez volt az utolsó alkalom hogy menni kellett, szépen megcsinálták a fogait. Viszont a dokinő közölte, hogy mehetünk fogszabályozásra! Ez is ugyan ott van, az iskolafogászaton. Az lenne a kérdésem, hogy szerintetek fizetős???
Ez érdekes ilyet még nem hallottam.
Én a lányommal 11 évesen voltam de azt mondták majd menjek vissza késöbb ha már minden tejfoga kiesett.
Azt mondták a legideálisabb kor a 14-15 év mert ilyenkor már a maradandó fogak kijöttek és az inye is ekkor van a legalkalmasabb álapotában.Igy nemrég visszamentünk és pár hónapja van fogszabályzója és holnap teszik fel az alsót is.
Neki nem húzták ki, nem tudom miért, de már totál ki van nőve a foga, alul is 2 és felül 1. Bár alul kiestek a tejfogak, de fogsor mögé nőtt a csont és nagyon pici rés van, így nem tud előre menni a foga. Felül meg ott van előtte a tejfog. :S
Mondták, hogy ennyien lesznek így sokat kell várni, de sajnos anyagi okokból nem tudtuk a magánt elindítani, így maradt a várakozás...
Na ez a probléma nálunk is! A tejfog mögé nőtt a csont fog, és amiatt lett ferde, hiába húzattuk ki a tejfogat,már késő volt.
Jól el húzták nektek a dolgot. Ha valami épp holnap jönne közbe,akkor újabb fél év várakozás? Nem semmi. Legalább úgy csinálták volna,hogy sulikezdés előtt meglegyen.
5 évesen szerintem is felesleges, még alig kezdődik a fogváltás. A lányomnak sajnos elkerülhetetlen, mert a fogsora mögé nőttek csont fogai úgy, hogy előtt még ott a tejfog is.:S
Mi Leányfalun lakunk, de az itteni fogorvos nem csinálja TB-re, ezért Szentendrére megyünk. Áprilisban már voltunk (kb fél évvel előtte jelentkeztünk be, de iszonyú sokan vannak), akkor adták a holnapi időpontot. Remélem leveszik a mintát már...
További ajánlott fórumok:
- Tudnátok ajánlani megbízható gyermek fogszabályzó orvost a XVII. kerületben vagy környékén?
- Tud valaki Budapesten vagy a környékén jó gyermek fogszabályozásban jártas orvost vagy klinikát?
- Gyermek fogszabályozás segítség
- Tud valaki Debrecenben TB alapú gyermek fogszabályozási dokit ajánlani?
- Tud valaki ajánlani Gyöngyös környékén fogorvost gyermek fogszabályozásra?
- Debrecenben hol a legolcsóbb a gyermek fogszabályozás?