Gyermek fogszabályozás segítség (beszélgetés)
Nekünk fogorvos adta a beutalót.
Nem tudtuk, de célszerű már panoráma röntgenképpel menni.
Több hónap volt a várakozás az időpontra (kisváros).
Pontos árakat nem tudok, de TB alapon olcsóbb valamivel.
Szia! Amíg van tejfog addig is lehet éjszakai fogszabályozóval megkezdeni, hogy könnyebb legyen a ragasztott fogszabályozóval dolgozni. 7-8 éves korban már ideális a kivehetővel elkezdeni.
Azt nem tudom pontosan, hogy azt támogatja a tb vagy sem, de a ragasztottat már lehet igényelni. A tb támogatottra sokszor éves várakozási lista van.
Én fogászati asszisztensként dolgoztam 3 évet, de privátban, tehát nem támogatottan és nem is a fogszabályzós orvos mellett. Azt viszont tudom, hogy a tejfogak szabályozása kivehetővel nagyban elősegíti azt, hogy a maradandók jól helyezkedjenek és könnyebb legyen őket korrigálni.
Unokám 1 éve 16 évesen kezdte a fogszabályozást. TB alapon. Azt mondták az orvosok, ez a legjobb időpont.
340.000 Ft-ot fizettek, amikor elkezdték a kezelést, ezen kívül nem kellett fizetni a gyakori ellenőrzéseken, állításokon.
Most 1 év után levették a rögzített alsó-felső eszközt. Gyönyörű lett a foga, de most 1-1.5 évig még viselnie kell kivehető készüléket napi 12 órában. Ennek ára 50.000 Ft.
További ajánlott fórumok:
- Gyermek fogszabályozás
- Tudnátok ajánlani megbízható gyermek fogszabályzó orvost a XVII. kerületben vagy környékén?
- Tud valaki Budapesten vagy a környékén jó gyermek fogszabályozásban jártas orvost vagy klinikát?
- Tud valaki Debrecenben TB alapú gyermek fogszabályozási dokit ajánlani?
- Tud valaki ajánlani Gyöngyös környékén fogorvost gyermek fogszabályozásra?
- Debrecenben hol a legolcsóbb a gyermek fogszabályozás?