Fogfehérítés - igen vagy nem? (beszélgetős fórum)
Dehogy, félelem bennem sincs, csak le tudtam volna ütni a higiénést mikor kipolcolt szájjal ott voltam és kérdezgetett: minden okè? Nem fáj? Szólj(!!!) nyugodtan, ha valami kényelmetlen vagy fáj!:DDD
Meg hát az állkapcsom nekem bazira fájt, hogy végig így kellett maradni. Igaz, előtte már elmagyarázta, hogy mi lesz, de akkor is kellemetlen.
Jó, csak mondtam, mert 2008-ban még nem volt ilyen, igaz, nekem az első az még jóval előtte volt és elsőre nem mertem a ledest bevállalni, hanem az otthonit csináltuk. Drágább is és hosszabb ideig tart, de összehasonlítva a kettőt, nekem kevésbé volt fájdalmas az otthoni. Pedig ugyanaz a márka meg minden, talán a ledesben az az "idegesítőbb", hogy az érzékenység mind 2-3 napba tömörül, míg az otthoninál a 10-napra eloszlik, és csak picit érezni. A másik dolog még, ami miatt nekem rossz élmény volt a led, hogy kipolcolva a szám egy órán keresztül...áh, ettől majdnem megpusztultam.
Fehérségben mindkettő ugyanolyan jó volt, csak az otthonival fokozatosan érjük el a színt, a ledessel meg 48 órán belül látszik. Szerintem pont a gyorsasága miatt preferálják az emberek, puff, "azonnal" fehér.
De a zselénél meg amit otthonra adnak, egy csomó alkalomra elég, anno 4 injekcióstűnyi adagot kaptam otthonra és még a 10 nap után simán megmaradt másfél, amit a későbbiekben használtam el alkalmanként.
Az eredmény nagyon sokáig látszik, ha vigyázol rá, semmi cigi és a kávét, teát szívószállal kellene innod vagy kávét egyáltalán ne igyál meleget, mert a meleg még fokozza a kávénak az amúgy is foltosító hatását. Én pl nem iszom soha kávét mert nem szeretem, de bármi mást, ami szénsavas vagy színes, mindig szívószállal iszom (áfonyatirmix, spenótturmix, energy drink, ezekre is nagyon vigyázni kell).
Károsnak csak azoknak káros, akiknek pórózusak a fogai de egy jó fogorvos ilyenkor szól is, hogy neked nem ajánlott. Ha egészségesek a fogaid, és ápolod, nincs különösebb következménye ha nem csinálod túl gyakran.
Igen, gondoltam hogy nem szabad évente csinálni, nem is szeretném, de úgy érzem eljött az ideje az 1. fehérítésnek.
Nem volt utána érzékeny a fogad? Remélem nem káros ez a fogzománcra.
Várom további tapasztalataitokat! :)
Nem. :)
Vigyázok rájuk.
Sziasztok!
Szeretnék fogfehérítésre elmenni, de nem tudom, hogy milyen lehetőségek vannak. Mindenképp orvosi (rendelői) fogfehérítést szeretnék. Mennyire káros ez a fogakra nézve? milyen tapasztalataitok vannak ezzel kapcsolatban? Mennyi ideig látszik az eredmény? Válaszaitokat nagyon köszönöm!
További ajánlott fórumok:
- Milyen fogfehérítési praktikák és kezelési módok vannak?
- Próbáltátok már a White&go fogfehérítő ecsetelő gélt?
- Házilag fogfehérítés - tud valaki erre ötletet?
- Mik a tapasztalataitok az iWhite fogfehérítő szettel kapcsolatban?
- Melyik a jobb fogfehérítés, a lézeres vagy a led-es?
- CREST fogfehérítő tapaszt hol lehet Budapesten vagy Bécsben személyesen venni?