Fodrász vagy kozmetikus szakma? (beszélgetős fórum)
Na pont így gondolom én is! :)
Elolvastam a hozzászólásokat és annyit tudok mondani, hogy ha így kezded kedves fórumindító, hogy "nincs 3 évem tanulni", akkor felejtsd el szerintem mindkettő dolgot.
Az alapok elsajátítása nagyon fontos, egyik szakmát sem lehet normálisan egy pár hónapos tanfolyamon megtanulni, hogy szót ne ejtsek az ELO-s tanulásról (katasztrófa!!).
Sőt miután az ember kikerül az iskolapadból, akkor is az a legjobb, ha képzi magát tovább, mindig ismeri az új dolgokat, trendeket, kezeléseket, technikákat!
Mindkét szakma rettentően költséges. Elkezdeni vállalkozóként egy vagyon, házhoz járni feketén eléggé veszélyes (vagy ha házhoz jönnek a vendégek, ugyanaz).
Mégis szerintem egy fodrásznak könnyebb az elindulás, mint egy kozmetikusnak, ezen kívül tapasztalatból mondom, hogy fodrász alkalmazottként könnyebben találsz állást Magyarországon és külföldön is.
áhhhhhhhhhhhhh
nagyon megterheli a lábakat
nagyon szerintem
értem
sok szerencsét hozzá
jó szakma, nagyon
egy jó szalonba tuti, tuti, de nem mint alkalmazott, hanem mint vállalkozó
hónapok kérdése
hát azt nem tom hogy zajlik
elég drága, nem?
Fodrász.
A kozmetikusról előbb lemondanak az emberek.
További ajánlott fórumok:
- Divattervezők, fodrászok, kozmetikusok, pedikűrösök
- Ha most választanál szakmát, kozmetikus, fodrász vagy műkörmös lennél? Miért?
- Melyik szakmával lehet jobban érvényesülni? Fodrász vagy kozmetikus?
- 3D műszempilla rakással szeretnék vállalkozást indítani. Nem vagyok sem kozmetikus sem fodrász. Kell a vállalkozáshoz valamilyen képzettség?
- Ha most választhatnátok, körmös, kozmetikus vagy fodrász szakmát választanátok?
- Óceánjáró hajón dolgozó vagy dolgozott kozmetikusok, fodrászok, körmösök