Fizetési tiltás (beszélgetés)
Sziasztok!
Simán tilthatja a bank a tartozást. Meg lehet velük egyezni részletfizetésben, menj be és beszéld meg velük.
Nem csak a bank tilthat már, hanem a szolgáltató is. Pl. telefon stb. Létezik az Önálló Bírósági Végrehajtó. Ha ők úgy ítélik jogos a tartozás, korlátoztathatják a bakkártyát, értesítik a munkáltatót és a fizu 33%-a ugrik. Jobb fizetni....sajnos :(
otp.....de még nem hallottam ilyenrol tiltják hmmmm........mármint a házat akit ismerek seninek se tiltják...és nem fizetik
Meg kell próbálni! Veszteni valód nincs.
Melyik bank, ha nem titok.
De mindent irásba. Kérelmet kell irni, hogy ha már tiltják, akkor...hátha.
VAN rá esély? Mármint ,hogy nem árverezik el??
Úgy sem tudsz tenni ellene. Hiányozni fog az a pénz, de ki kell fizetni. Azt tanácsolnám, hogy vegyétek fel a bankkal a kapcsolatot, írjatok kérvényt, hogy tiltják a fizetésetekből és ha lehet a házat ne árverezzék el.
Egyszerre kaptuk meg az ertesitést:(((
Elvileg az adósnak is küldenek nem csak a munkahelynek, de tényleg tájékoztatni kell a munkavállalót, ahogy megkapja a cég.
Pedig sokaknál van, hogy tiltják a fizetésből, ha tudják.
Papír az jön, csak nem neked, hanem a céghez, ahol dolgozol. És a munkahelynek kell róla tájékoztatnia téged.
Élni is alig tudunk nem tudok kifizetni nekik 300.000 ezer forintokat!
Csak akkor lehet velük egyezkedni ha minimum van nállam 100000 fölösleges pénzem.
Ez az !!!! Sajnos mi ugy nem tudtuk fizetni,hogy a a kártyára ment a fizu és lekapcsolta az Otp az egészet! De a házat nem vonta ki belőle :( Kérdeztük mirt vette le e pénzt az otp azt felelték hogy az Á hitem miatt hát jó gondoltuk.Köv hónapban nem ment a kártyára a fizu bementunk befizettük személyesen,köv hónapban is de jött a levél hogy nincs fizetve Ez volt még a szívás mivel nem is lehetett volna befizetni csak uatalással:((( Innen tol kezdve nem fizettük!Ők se tudják hová ment az a pénz:(((
Bizony..Az is lehet,hogy a házat is "elveszik",és mivel gondolom nem fedezi a hitel teljes összegét,így a fizetési tiltás is megmarad.
Na ez a szívás.
Ha elveszik a lakást, ami meg fog történni, attól még a hitelt vissza kell fizetned.
El fogják adni valamikor és áron alul, a nyakadban fog maradni egy csomó adósság.
Miért nem egyeztettél a bankkal?
értem én. Csak azt nem hogy még mástol nem hallottam hogy lakás hitel deviza miatt lenne a tiltás:((( csak kilakoltatásrol hallottam :(( Igazság szerint nem is szeretunk itt lakni,nem is bántunk volna ha elveszik a lakást.
De,a csekket is küldik,már az elmaradt részlettel együtt,és minden ilyen borítékban ott van,hogy felszólítás.Egy nem fizetés után itt úgysem hiszi el senki,hogy egyből a letiltás jön,és ők közben nem szóltak telefonon IS!
Szó,és papír nélkül biztos,hogy nem tiltanak,sőt!!Unalomig hívogatnak telefonon,felszólítanak többször is,és még akkor,azután is adnak lehetőséget!Ha még ezekre sem reagálsz,akkor tényleg nincs nekik más megoldás!
na, a "tiltás" volt A Papír
(felszólítások írásban, vagy szóban biztosan kaptatok előtte)
nekunk nem jött semmien papir :(((( csak az hogy tiltás :(((
A hitelszerződésben szerintem aláíratják, hogy nem teljesítés esetén tiltathatnak.
sajnos nem kell bírósági végzés, egy ismerősöm most járt így (igaz, neki csak személyi hitele van)
Nem így van! Csak bírói végzés után lehet még a bankoknak is letiltattni.
Én úgy tudom, ha valaki nem törleszti a banki hitelét, akkor a bank fordulhat a munkahelyhez és olyankor simán letilthatják a fizetésből (persze ennek a letiltási összegnek vannak határai)
Szia!
Nekem ugyan nincs,de az előfordulhat,hogy a tartozást a bank kiadta egy behajtó cégnek,és ők vonhatják a fizud 33%-át.
sziasztok !! azt szeretném kérdezni van e itt olyan valaki akinek a fizujábol lakáshitel miatt tiltás van???? Mert még erről nem hallottam :(( Kilakoltatás van ilyenkor nem????Köszönöm a válaszokat
További ajánlott fórumok: