Finom ételek hétvégi ebédre (beszélgetés)
Most egyébként szezonja van a friss zöldségeknek, így azokból pl.
- töltött karalábé
- rántott cukkini,
- karfiol pörkölt
- rakott kelkáp
Szevasztok! Csak láttam, néztem a csörge-fánk receptjét. Mi egy kicsit másként csináltuk.
A tojások fehérjét kemény habbá vertük, és hozzá kavartuk a habosra kavart sárgájához, óvatosan, mint amikor piskótát kavartunk. Sót, cukrot bele ízlés szerint.
A lisztet apránként adagoltuk hozzá, és először kanállal kavartuk bele, majd csak a legvégén két kézzel gyúrtunk belőle egy könnyen kezelhető tésztát.
A "csörgés" titka:
- minél keményebb a tojáshab,annál inkább fog hólyagosodni sütés közben
- minél vékonyabbra sikerül elnyújtanod, annál könnyebb, vékonyabb, csörgősebb lesz.
- ha kevés a lábasban az olaj, és nem lesz helye a tésztának sülés közben hova "felkelni", ott marad a serpenyő, akármi alján, nem lesz hólyagos!
(Édesanyám mindig azt kérdezte: el tudod rajta keresztül az újságot olvasni???)
Porcukorral meghintve tálaltuk.
Az olajat távol lehet tartani némi kis rummal, amit a tésztába keverünk és természetesen először papírtörlőre kell kiszedni, aztán mehet a tálba :-)
Én nagyon szeretem a sütőben sült dolgokat (tudom, hogy Neked nincs), pont azért, mert kevesebb zsiradék kell, fasirtot is csak ott sütök, de már túrófánk is készült ott.
Kicsit majd tekerd lejjebb, ott található a reci, akár duplázhatod is, mert garantált a siker!
Mi porcukorral és kicsi vízzel összemelegített házi lekvárba mártogatjuk :-)
júj ezek nagyon jók köszi szépen mindenkinek :)) A túrógolyóról eszembe jutott a túrógombóc, már rég ettünk :)) A levesek és a gombapöri is nagyon fini :)
jooeva mi az a túrós tyúkláb? :) mh rántott sajt lehet hogy egyik nap azt csinálok :))
Nagyon köszi mindenkinek!!
Gyulyásleves, túrós tyúkláb, tiramisu, gyros görögsalátával, zserbógolyó, madártej mikro-ban.....
Brokkoli krémleves, rántott sajt...Ha bármelyik reci érdekel, szívesen megírom
Sziasztok!
Tudnátok finom recepteket ajánlani amihez nem kell sütő? (mert sajnos az nincs, max kisebb szendvicssütő)
Mindegy milyen étel csak zsírban tocsogó meg kolbászos ne legyen :)
És ha lenne valami finom sütés nélküli desszert azt is szivesen fogadnánk.
További ajánlott fórumok:
- Segítség?:)Ötleteket szeretnék gyors(max 20-25p) és finom ételekhez
- Elkezdtem fogyózni, de nem tudok ellenállni a finom ételeknek. Mit tegyek?
- Tud valaki valamilyen finom köretet húshoz holnap ebédre, mert a hagyományosakat már unom!
- Milyen ételeket lehet előre elkészítve fagyasztani úgy hogy később is finomak legyenek?
- Finom ételek, nagy választék, kedvező árak! 1-1 nyaralás alkalmával hol érdemes ebédelni?
- Milyen egyszerű, de nagyszerű (főként olcsó, de finom összetevőkből álló) ételeket főztök hó végén?