Tud valaki valamilyen finom köretet húshoz holnap ebédre, mert a hagyományosakat már unom! (tudásbázis kérdés)
Kuszkusz valamilyen zöldséggel keverve? Én nagyon szeretem a kuszkuszt, csak ritkán csinálunk, mert csak én szeretem.:)
Sültzöldségek, különböző fúszerekkel.
Szoktam beletenni főtt tojást is,karikázva.
Kedves Panna, húshoz jó köret valamilyen gyümölcs - mártás, ami inkább savanyú: pl. meggy, ribizli, egres, áfonya, stb. :-)
szia!
de bizarr! de /épp ezért jó lehet:))
krumplisaláta: hagymát csíkokra vágva besózni, majd ecetes lével felönteni, ebbe (kifli)krumpli karikákat szelni, amiket előtte héjában megfőztél és megpucoltál. pár óra állás után finom.
Krumplit héjában megfőzöm,leveszem a héját,nagy lyukú reszelőn lereszelem,fokhagymás zsírban/olajban megfuttatom,só,bors,szerecsendió,és kész is!:)
Burgonya korongok.Héjjában megfőzőm a krumplit.
Megpucolva felkarikázom. Olajban megfuttatok,fokhagymár és petrezselymet. Ebben pirosra sütöm a krumpli szeleteket. Lehet rátenni egy kis tejfölt,vagy majonézt,vagy sajtot,de mi üresen szeretjük a hús mellé.
ugyanezt lehet spárgával is, csak aannak most nincs szezonja
zöldbabot veszel, a 2 végét levágod,picit előfőzöd (nem kell feldarabolni!!)
5-6 szálat összefogsz, körétekersz baconcsíkot, tepsibe teszed, ráreszelsz sajtot és megsütöd
krumplit pucolsz, felkarikázod (ne túl vastagra), berakod egy tepsibe, teszel még rá hagymakarikákat és ráöntessz egy adag mexikói zöldségkeveréket, de sima répás-borsós is jó, megszórod sóval, vegetával, öntesz rá pici vizet, nem kell sok, mert a fagyasztott zöldség is enged levet, némi olajat, vagy zsírt, összekevered, fóliát rá és beteszed a sütőbe, 20-30 perc fólia, utána meg, amíg a krumpli meg nem sül
Csőben sült brokkoli+karfiol?
Párolt káposzta almával?
Köszi, és t.ö.k jókat írtok amúgy :)
Én szoktam vajon sütni alma szeleteket a hús mellé!
Mi nagyon szeretjük :)
Sok sikert a kísérletezéshez☺
Pici vajon megpirítom a mexicói keveréket és tejszínnel felöntöm és reszelt sajttal sűrítem. Só bors és szerecsendió a fűszerezés.
Van mikor teszek bele egy kis darált husit és főtt tésztára feltét.
Ez a hamar kaja:)
csinálj hercegnő-burgonyát:
a neten megtalálod:
krumplipürébe tojássárga + felvert fehérje, zacskó csücskén kinyomkodni kis halmokat belőle tepsire és így kisütni
Na ez bejönne nekik sztem :) Ide is egy jel :)
hagymás tört krumpli: tört krumpli + zsírban vagy olajban jó sok felaprított hagyma, és ezzel összekeverni
Nekem tetszik, de sztem fiúknak sajna nem :(
Húúúúú, ez jól hangzik. Egy jel ide :)
meggykonzerv lecsöpögtetve+gombakonzerv lecsöpögtetve+apróra vágott hagyma+majonézes tejföl+só+bors
valami fantasztikus!!!
Ezek jó ötletek, és minden érdekel. Csirkemájas töltelékes sült sertéscombot, és rántott csirkemellet tervezek. De a hasáb, rizs, perezselymes burgonya, és krumplipüré már unalom....milyen az a mexikói köret tejszínesen????
Currys majonézes kukorica vagy görög sali szokott lenni nálunk a husihoz. :)
valami jó saláta esetleg?
Nálunk most a burgonya megfőzve,majd szalonnás,hagymás,petrezselymes zsírban megpirítva a menő:)
Mi a hagyományos?
Milyen húshoz akarod?
Csinálj mexicói köretet tejszínesen vagy tojásosan!
sült répa
nagy kedvencem
karikázott répa vagy széles csíkokra vágott répa olajon megpirítva, kis rozmaringgal :)
Tud valaki valamilyen finom köretet húshoz holnap ebédre, mert a hagyományosakat már unom!
További ajánlott fórumok: