Filteres Gyermektea mennyi idős kortól adható? (tudásbázis kérdés)
Gyermekem 14 hónapos.:P
Azért kérdeztem, mert erre csak az van írva, hogy gyerektea, kimondott kor nincs feltüntetve.
A tea tartalmaz: csipkebogyó (37%), rooibos tea (16,5%), almadarabok, hibiszkusz, aromák, citromhéj.
Nekünk is ilyen volt itthon, nem rég fogyott el. Az én kisfiam most 18 hónapos múlt, de először kb. 13-14 hónaposan adtam neki. Igaz, akkor még nem kérte nagyon. Aztán később újra megkínáltam és elfogadta.
Most elfogyott, akarok majd venni újra, mert finom. Nem ő ivott meg ennyit :D, én is szoktam inni, ha nem akarok koffeines teát már este. Sőt, én ezt is ittam a terhesség és a szoptatás alatt is.
Ezen kívül én adtam neki szárított gyümölcsökből készített teát is. Direkt kérdeztem a gyógynövényboltban az eladót, hogy tuti nincs közé keverve semmi feketetea? Mondta, hogy nincs, ez csak gyümölcsdarabkák. Tehát ami van "morzsa" a zacskó alján, az sem tea, hanem a száraz gyümölcsdarabok "morzsája". :)
A Babamosolyt nem adtam még, de sokan dícsérik.
Csecsemőteára gyógyszerész azt mondta, hogy 3 hónapos kor alatt semmiképp ne adjunk a babának.
A gyerekorvos pedig a 2 hetes babánkra, hogy kamilla-ánizs-édeskömény teát nyugodtan adhatunk neki.
Némi gondolkodás után mi inkább nem adunk neki teát 3 hónapos koráig, az a biztos...
Sziasztok!
Szerintetek a filteres gyermektea adható már egy 14 hónapos gyermeknek?
A dobozra az van ráírva, hogy koffeint nem tartalmaz.