Férjem eleszi előlem a pontosan kiszámolt és kimért diétás... (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
mekkora tapló.
beszéld meg vele.
És ha két egyforma dobozban, két ugyanakkora adagot raksz? Ha az egyik dobozzal meg is eszi, marad még neked is egy másikkal. Ha pedig nem nyúl hozzá és megmarad, berakod a fagyóba, majd néhány nap múlva előszeded.
Másrészt, ha a te kajádat mindig ugyanolyan dobozba rakod, az övét pedig lábasba, jénaiba, hasonlóba, majd csak megtanulja valamikor, hogy a dobozolt neki nem ízlik!
A hűtő egyik polcán csak a te cuccod legyen, a többin minden más, nem diétás kaja. Írd rá a dobozodra nagybetűkkel, hogy NE EDD MEG!
De Lepkepillangó szövege is jó megoldás! 😀
Barátnőm ugyanerről panaszkodik. Nagycsaládos. Ő szívesen eszik salátákat, sovány sonkát, egészséges ételeket, de a nagycsalád részére ez vagyonba kerül. Többieket rohadtul nem érdekli a diéta, bevágják az ő salátáját, és kérdezik, hol a pecsenye, a tészta, a krumpli, hát ezzel nem lehet jóllakni, baxigáld meg... :D
Ő feladta, eszi a többiek olcsó laktatóját, de folyton éhezik, mert ebből nem lakhat jól, különben hízik.
Én sem értem, miért nem lehet egy családtagra tekintettel lenni, mi lenne, ha betegség miatt szorulna különleges diétára. Helyében nem főznék nekik, csak fél adagot, aztán közölném: megettem, mi van még?
ez engem is érdekelne. Vagy tényleg paraszt a pasi, és már csak azért is megeszi diétás kaját, aztán mellé még mást, de szerintem csak simán figyelmetlen, és azt veszi ki a hűtőből, ami a keze ügyébe esik.
Megoldás, ha felcímkézik, hogy diétás vagy olyan helyre rakja a hűtőben, ahol nem azt kapja elő gyorsan
Nem értem. Nekem eszembe sem jutna diétás ételre fanyalodni, ha nincs rá szükségem. Persze nyilván nem minden diétás ételt ennék fanyalogva, de itt nem is ez a kérdés.
Miért nem beszéled meg a férjeddel, hogy ne a te kajádat egye? Őt sem értem, ha nem ízlik neki, akkor mi a fenéért eszi, mikor van másik - normál - étel is, amit beburkolhat.
Nálunk pont fordítva történnek a dolgok.
A finomságokat a másiknak hagyjuk.
Ránk is romlott néha.
Nem lehet,hogy pusztán figyelmetlenség a férjed részéről.
Sok pasi , tényleg nem igazodik el a hűtőbe.
Ami éppen a keze ügyébe került,azt eszi.
Szia!
Tudja-e a férjed, hogy a dobozban a magadnak összeállított adag van? Mert sok esetben egyszerű figyelmetlenség van mögötte: kinyitja a hűtőt, szemmagasságban doboz, amire ráesik még a fény is :-), megeszi. Legegyszerűbb: szemmagasságba, feliratozva tárolni az ő ebédjét, hogy csak ki kelljen kapnia.
Ha azonban direkt csinálja, akkor nem irigyellek. Rövidtávú megoldás: írd rá, hogy "Múlt heti maradék a kutyának".
További ajánlott fórumok:
- Mennyire érkezett pontosan a Bébid?:)
- Mit jelent pontosan az MLM munka?
- Mire gondolsz pontosan, amikor megítélsz másokat a helyesírásuk alapján?
- Gázártámogatás-ellenőrzésnél elég azt a három utolsó bankszámla-kivonatot bemutatni, aminek alapján tavaly kiszámoltam az igénylést?
- A tápanyagtáblában a töltött paprika 700kcal/10dkg.Én most főztem, és kiszámoltam, nekem 250-re jött ki.Ki érti ezt?
- Nők 40-Mit jelet a határozatban a kiszámolt munkaidő?