Gázártámogatás-ellenőrzésnél elég azt a három utolsó bankszámla-kivonatot bemutatni, aminek alapján tavaly kiszámoltam az igénylést? (tudásbázis)
Én is úgy emlékszem, hogy tavaly amikor igényeltük a gázártámogatást, csak az utolsó 3 hónap átlagjövedelmét kérték.Még az étkezési utalványt is hozzáadtam.
Most ellenőrzésnél visszamenőleg 12 hónap jövedelmét kéri,igazolással.Persze nem egyezik.
De miért nem ezt kérték akkor is?
Szerintetek az idén is lehet benyújtani igénylést a gázártámogatásra? Úgy emlékszem, hogy 2007-ben és 2006-ban ilyenkorra már küldtek hozzá nyomtatványokat, most viszont semmi...
Mit tudtok erről?
Miért tudnák így igazolni az összes bejövőt, rajtunk sem látszik kívülről hogy a számlás rendes munkáltatói átutaláson kívül kapunk még rendes bejelentett jövedelmet :) ami nem a számlára megy.
Ezért nem lehet simán bankszámlával igazolni.
Egyébként a postára adásnak kell sztem a 15napba beleférni, de próbáld meg bankszámlával legfeljebb vissza küldik hogy nem jó nem csúszol ki az időből, de megbüntetni biztos nem fognak!
ha trükközni akarsz valóban nem elég.
de az emberek többségének számlára a komplett bére megy, így az összes bejövőt így tudják igazolni.
rendben
a munkáltatómmal az a gond, hogy most ősziszünetel a gyerekkel, úgyhogy vagy beleférek a 15 napba vagy nem
Pontosítok egy kicsit, a levélben ez áll:
Az Ön által 2007.12.29-én benyújtott kérelem....adategyeztetés.....kérelem benyújtását megelőző rendszeres havi nettó jövedelmet...
Én ebből azt szűrtem le, hogy a tavalyi benyújtást megelőző 3 havi kell.
Mi már tavalyelőtt átestünk ezen.Beküldtük a bérpapírokat is, a számlakivonatokat is, magyarul mindent, de az APEH-on keresztüli adatokat vették figyelembe...
Ráadásul nem fogadták el azt sem, hogy a páromnak hivatalos bírósági papírja van és ügyvéd általi megállapodás a gyerektartás fizetéséről ( nem a fizuból vonják, hanem a bankszámlakivonatokon jelenik meg , mint havi átutalás a volt feleség részére már 6 éve).Azt írták vissza, hogy nem megalapozott és nem vették figyelembe azt a 15000 ft/hó mínuszt, így nem volt jogosult a gázártámogatásra és mind a 11e ft támogatást vissza kellett fizetni egyösszegben.
Nevetséges!Még jó, hogy büntetést nem sóztak rá.
Kíváncsi vagyok, hogy idén is ellenőriznek-e majd.
ja csak a tavalyit nem, az azóta esetleges többletjövedelmet is valszeg igazolni kell.
azt hittem utolsó 3 havi mostanira gondolsz.
Sziasztok!
A minap megérkezett a MÁK levele, melyben ellenőrizni óhajtják a tavaly decemberben beküldött gázártámogatás igénylés adatait.
Összevissza túrtam itthon mindent, de sajnos egy darab munkabéres papírt nem találtam, viszont a bérek bankszámlára érkeztek. A banki kivonatok meg is vannak.
Szerintetek az ellenőrzéskor elég azt a három utolsó bankszámla-kivonatot bemutatni, aminek alapján tavaly kiszámoltam az igénylést?
További ajánlott fórumok:
- Nektek van számla megtakarításotok bankszámlán?
- Szerintetek jogos zárolni egy bankszámlát végrehajtás céljából? A számlára csak a gyes és a családi pótlék megy rá.
- Mit vennél az egyetlen gyerekednek ha a bankszámládon kb 60 milliód lenne?
- Melyik banknál van a bankszámlád?
- Mi módon tűnhet el egy bankszámláról a pénz?
- Mikortól lehet gázártámogatást kérni 2009-re?