Férfiak akik ott hagyják családjukat (beszélgetős fórum)
Ezt egy kívülálló soha nem látja. Az én fiam is férfias, mindig volt férfi minta előtte, mindene megvolt, megdolgoztam érte, hogy ne szenvedjen semmiben hiányt. Mégis... a lelkükben senki nem látja, hogy mi zajlik, csak az anyja, aki végigkísérte az életét.
Láttasm, hogy hogy néz a gyerekem arra az apukára, aki az oviba vagy bölcsibe jött a gyerekéért...
Ismerek jó pár olyan fiút, akit az anyja nevelt egyedül. ki ilyen, ki olyan okok miatt maradt egyedül. Teljesen normálisak, semmiben nincs hátrányuk. Férfi mintának ott voltak a barátok, nagybáty, nagyapa, illetve ahol volt ott az apa. Tehát nem kellett a nőknek az apa szerepet felvenni.
Ha egy nő intelligens, tudatos, akkor nem lehet gond szerintem.
Igen, azok. Örökre fájó pontjuk marad, hogy nincs velük az apukájuk.
Azt már nem is említem, hogy a legtöbb "apuka" utólag egy fillért sem fizet, tehát a nőnek kell egy keresetből háztartást fenntartani, gyereket iskoláztatni, stb.
Miii?
Hátrányos helyzetűek az apa nélkül felnövő gyerekek? És miben? Kifejtenéd?
Nagyon el vagy keseredve, ennek nem lesz jó vége!
Nem tudjuk. De minden ilyen esetben szívesen meghallgatnám az apuka verzióját is. Bizonyára árnyaltabb lenne a kép.
Ki tudja mi derülne ki?
Nem tudom mi vezérel egy férfit arra hogy elhagyja a gyermekeit vagy gyerekét, de biztos hogy említésre nem méltó ember az ilyen. Megcsinálja a gyereket majd lelép. Bár ott a másik oldal, hogy a nőnek is tenni kell szerintem azért hogy ez ne következzen be. Sok nő szerintem a gyermek születése után elhanyagolja a párját a baba miatt vagy már kisgyerek miatt, teljesen átszellemül és ez kényszeríti a férfit a távozásra. de ez csak az én elméletem .
Közben olvastam a topicindító sztoriját is ahhoz csak :
Tényleg most miért kellett Forever Happynek (bocs ha rosszul írtam) ezt most ide kiírnia, mert bár elég durva a történet, ha ők képesek voltak megoldani és azóta boldogok akkor nem kell savazni , mert szerintem is minden kapcsolatban van hiba, ha nem is ekkora de most mindent lehetne szidni.csak tipikus magyar szokás a "bezzeg te" "te ne dumálj" hozzáállás...
Meg miért ez a dolga Forever Happynek? Nem értem ezt most. Gaiha megkérdezett valamit erre ő most belerúgott egy jókorát hogy más is lássa mit hibázott , ez meg kicsit ovi.. . Ezt lehet csak én látom , de nem bántásképp tényleg
... ez kicsit szélsőges nézet. Ha egy férfi kilép-lelép nem jelenti azt okvetlenül, hogy nem gondoskodik a gyermekéről.
Szerintem meg, ha úgy rendeltett volna, hogy mindenki ugyanazzal a párral élje le az életét, akkor sziámi ikrek élnének a földön.
Szerintem a szakdolgozatához gyűjti az anyagot.
Ha lesznek jó gondolataid, azt beleírja, oszt' hírös leszel!
:D
Good job, Watson!
A fórumindítódban egyetlen szóba kapaszkodnék: ösztön.
Aki képes elhagyni a családját, legyen az férfi vagy nő -mert erre is van sok példa, az elsősorban ösztön lény. Nem mondanám gondolkodó embernek, felelősségteljes embernek vagy érett embernek.
De ha körül nézünk az állatvilágban, ott sem mindenütt hagyja el a hím a nőstényt a párzás után. Sok faj családban neveli fel az utódait, közösen gondoskodnak róluk, sőt felváltva melengetik őket.
Az ember, a tápláléklánc csúcsán, már képes a tudatos gondolkodásra. Ezért várható lenne a felelősségérzet az utódai iránt.
De ez nem mindenkinél fejlődik ki. Gyakran meg sem tanulják. Mert bármennyire is furán hangzik, ezt a családok kötelessége megtanítani a gyerekükkel. Felelősséget vállalni a saját tetteiért. Felelősséget érezni azért, amit teszek. Mindenki emlékszik biztosan a saját életében olyan esettel, amikor gyerekkorában valami rosszat csinált és megpróbálta mentegetni magát. Az okos szülő ilyenkor leül a gyerekével és lekezd vele beszélgetni, hogy megtudja mi is az ok. (ordítás, szidás, mások hibáztatása helyett) De a felületes szülő az egyszerűség kedvéért, kényelemből, elfogadja, hogy más a hibás, felmenti a saját gyerekét még akkor is, ha ő volt a hibás a gyerek szépen megtanulja, hogy ki lehet bújni a felelősség alól, ki lehet beszélni, nem is kell parázni. Később így áll hozzá mindenhez.
-Ha valami nem úgy alakul ahogy nekem jó, lépek!- Más hozott ebbe a helyzetbe, más a hibás, más vállaljon érte felelősséget!
Az ilyen emberek valóságos időzített bombák. Nem lehet tudni, hogy mikor, hogyan fognak bizonyos dolgokat gondolni. Ha egyik nap így gondolja, a másik nap lehet éppen másképp.
Ez a fajta mentalitás egyáltalán nem függ sem kortól sem iskolai végzettségtől, sem nemtől.
Csupán az illető személyiségének érettségétől.
Ezek után jól vagytok?
Ugye ez most csak vicc?
Na, ezek miatt történnek ilyen dolgok.
Azt hiszed, hogy minden rendben van, megszülöd a gyereked vagy esetleg még csak terhes vagy és a pasidnak eszébe jut az a május....
Csoda, hogy lelép?
Nővéreddel alszik, majd veled?
Fujj! El nem tudom képzelni, hogy a húgom pasijával ágyba bújjak.....
További ajánlott fórumok:
- Büntetnéd-e az olyan férfiakat, akik nem törődnek gyermekükkel?
- A gyenge férfiaknak szeretőjük van, az erőseknek családjuk
- Miért van az, hogy azok a férfiak hagyják ott egy másik nőért a feleségüket akikről soha senki nem gondolta volna?
- Felhívás férfiakhoz, akik fogyóznak
- Sejtjeink c. filmet nézed? Olyan szülőkről szól akik mennyit küzdenek, hogy családjuk legyen...
- Akik nem számíthatnak a családjukra