Felújítva vagy lelakva adjam el a lakásom? Mi éri meg jobban? (tudásbázis)
Ha le van lakva a vevő tud alkudni lefelé hogy ezt is meg kell csinálni meg azt is meg kell javítani.
Szerintem egy ésszerű glancolás mindenképp a többszörösét hozza vissza . Ha például egy csaptelepet ami kopott 5-6 ezerért kicserélsz újra, fehérre kifestesz 10 ezerért, kitakarítasz, A régi izzókat kicseréled ledesre rögtön más a leányzó fekvése. egy ilyen kis lakásba 100 ezerből csodákat tehetsz és 400-500 ezerrel többet kérhetsz.
Igen, én is leginkább a festésre gondoltam, nem egy komoly felújításra. Szerintem egy festés emel a fényén talán...
De macerás, mert nem fal, hanem tapéta, az is elég romos állapotban :)
Max tisztasagi festes eri meg, ha te csinalod. Feherre. Nem hiszem, hogy dragabban elmenne, legfeljebb hamarabb.
Igen, a tapeta maceras, azt kapargatni, glettelni is kell, szoval melos, viszont minimal penzbol kijon, ha SK neki mersz esni.
Annyival szerintem nem kapsz érte többet ha felújítod és költesz rá milliókat.
Én szívesebben vennék lelakottat és úgy újítanám fel ahogy én akarom és nekem tetszik.
19?
létezik ekkora lakás? :O
el sem tudom képzelni
Igen, többért megy el a szebb :)
Nem ez a kérdés, hanem hogy amennyit költenél rá, annyival többért menne-e el. Mert egy felújítás ha teljes körű, verheti akár az 1 M-t is (vezetékek, vakolás, glettelés, ezazcsere, ajtófestés, csempejárólaplaminált, fürdőkádcsere, estébé, és akkor még ablakot nem cseréltél, és munkadíjat még nem is említettem). Esetleg készíts el kalkulációt, hogy mennyiből lehetne megcsinálni, és nézd meg a kínálati árakat, hogy annyival többért menne-e el.
(szerintem nem).
Pici, 19 nm :) :)
de pont ez a dilemma, hogy ha pofás, lehet hogy sokkal többért elmegy...nem tudom.
További ajánlott fórumok:
- Kis rózsaszín (pár mm-es) hernyók (vagy lárvák? ) jelentek meg a lakásomban. Szerintetek mi lehet?
- Szerintetek hogyan menthetem meg a lakásomat az árverezéstől?
- Ismeretlen pasival randizni a lakásomon?
- Halálom után, ha nincs közeli rokonom, ki juthat be a lakásomba?
- Engem is kidobhat a volt exem, a saját lakásomból?
- Ha van egy két szobás lakásom és bérbe adnám az egyik szobát állandó lakcímmel valakinek, kell fizetnem utána?