Felsőfokú ECL nyelvvizsgán a levélírás miben különbözik a középfokú nyelvvizsgán való levélírástól? (tudásbázis)
10. Fru01
2012. ápr. 23. 12:46
Sziasztok.Kidolgozott német felsofokú nyelvvizsgához szeretnék tételeket vásásrolni!!Akinek van és szívesen eladná írjon!!
9. sercegnő
2012. febr. 8. 19:21
en megyek 2 nap mulva ECL felsofokra, jon meg valaki?
8. ce850abb2c
2011. júl. 3. 23:11
Köszi!Februárban fogok menni.
7. lliinnddaa
2011. júl. 3. 19:57
Készülj fel aktuális dolgokból (globalizáció, környezetszennyezés, válság, EU elnökség... stb)
6. lliinnddaa
2011. júl. 3. 18:45
Húúúú, ilyen témám nem volt. Én kint éltem Angliában, nem készültem különösebben. A kék English Grammar In Use-t csináltam végig nyelvtannak, a témákat meg netről próbáltam összeszedni. De nem volt olyan vészes, nem voltak idióta témák. Elég lazának éreztem a szóbelit, mert csak 3-an vizsgáztunk össz-vissz, és mind egyszerre mentünk be. A téma a környezetszennyezés volt, de a végén már Harry Potterről beszélgettünk. Figyelték a talpraesettséget. Nem kell konkrétan arra válaszolni, amit kérdez, jól el kell tudni terelni a témát másra. Tanárnak szerintem mindegy, hogy miről beszélsz (bizonyos határokon belül persze), csak beszélj szépen és folyamatosan.
5. ce850abb2c (válaszként erre: 4. - Lliinnddaa)
2011. júl. 3. 16:20
És milyen könyvekből készültél?Jártál különtanárhoz?És például a klónózás,eutanziához honnan szedtél anyagot,mert láttam,hogy ilyen témák is vannak?Előre is köszönöm.
4. lliinnddaa
2011. júl. 3. 13:35
Nekem ECL felső van. Azt vettem észre, hogy lényegében a szókincs az, amitől több és nehezebb, mint a középfokú.
3. ce850abb2c
2011. júl. 2. 22:36
Köszi
2. álommanó
2011. júl. 2. 22:28
Van egy gyakorló könyv 5 db feladatsort tartalmaz, van hozzá megoldás is...
Azt nem tudom, miben különbözik a középtől, mert nekem nem ECL-es a közepem...
Ha jól emlékszem 300 szavas, és 4 kérdés van megadva, amiket bele kell foglalni.
1. ce850abb2c
2011. júl. 2. 21:54
Felsőfokú ECL nyelvvizsgán a levélírás miben különbözik a középfokú nylevvizsgán való levéélírástól? Ajánlana valaki olyan könyveket amikből
További ajánlott fórumok:
- Ti hány évig tanultátok a nyelvet mielőtt közép- illetve felsőfokú nyelvvizsgát tettetek? Szerintetek létezik olyan, hogy nyelvérzék?
- Felsőfokú nyelvvizsga - mennyi idő alatt?
- Szerintetek 3 év alatt a nulláról meg lehet tanulni angolul úgy, hogy felsőfokú nyelvvizsgát szerezzek?
- Mennyi idő után évül el a felsőfokú végzettség, ha nincs meg hozzá a nyelvvizsga?
- Felsőfokú nyelvvizsgánál a levélírásnál kellenek bekezdések? És melyik kötőszavak elé kell és melyikek elé nem kell vessző?
- Mennyivel nehezebb a felsőfokú német nyelvvizsga mint a középfokú?Miben különbözik?