Felső szomszéd gondok... Mit tehetek?! (beszélgetés)
Nálunk is hangosak a felső szomszédok, de ez leginkább engem és a férjemet zavarja. A gyerekek észre sem veszik őket. Szerencsére nyugodtan alszanak.
Én inkább attól parázok, mikor jön fel az alattunk lakó, hogy most már elég a gyerekek rohangálásából :-) Bár azt mondja nem zavarja, de azért szerintem néha kiakad rájuk.
Mi is régebben társasházban laktunk egy forgalmas utcában. Laktak alattunk, felettünk, mellettünk is (ráadásul egyik szomszédunk egy agresszív alkoholista volt). Szörnyű volt ott lakni. Nem tudtunk soha pihenni.
Nagy szerencsénk volt, hogy családi házba sikerült költöznünk. Úgyhogy nekem ezek után a kakas kukorékolása, a kutyák ugatása, a szomszéd fűnyírójának a hangja, stb. zene füleimnek:))
Egyébként nem kell társasházban lakni ahhoz, hogy az ember tudja, élnek körülötte is.
Ugat a kutya, kukorékol a kakas, fát vágnak, fűrészelnek, udvarolnak a macskák, fékez, csikorog az autó, a gyerekek kerékpároznak és visítoznak, a vasút hangosbemondója beszél éjjel-nappal, csikorog a vonat, tolatnak, diszkó hétvégén, keverik a betont, takarítják az ereszt, kalapálnak, nyírják a füvet, felsír a mentő, és így tovább. Ezek a mindennapok... Az élet hangjai.
Mi is hasonlóban lakunk, mert ez is 31 lakásos társasház, de itt sok a fiatal.
Ezelőtt albiban laktunk, egy idős néni volt a falszomszédunk. Iszonyat hangosan hallgatta a tv-t, de azt non-stop, azt könnyebb volt elviselni, mint ezt a cirkuszt!
Úgy látom, akkor nem csak nálunk vannak problémák.
Én tegnap nagyon kiakadtam rá!
Bunkó voltam: nem vicc, húskloffolóval b@sztam oda a radiátorra, mikor a gyerek ezzel az új pörgettyűs játékkal kezdett el játszani, az én gyerekem meg felkelt, és ordított...ha hiszitek, ha nem 10 perc múlva levitte a gyerekeit a ház elé játszani!!!!
Vártam, hogy lejön, mert nem egyet kongattam...de nem!
Legalább lementek.
A férjem is meglepődött. Másfél éve lakunk itt, de ő még nem látta a szomszédokat:D
A korral változnak a problémák is.
Lehet, hogy nem fog sírni a kisgyerek,
a kamasz bulit rendez, amikor a szülők elmennek otthonról;
ha lakásfelújítás, karbantartás, háborognak;
ha megöregszik és romlik a hallása, akkor pedig hangosan megy a tv még éjszaka fél egykor is, mert nem tud aludni. És még sorolhatnám.
31 lakásos társasházban lakom, 90 %-a 70 feletti.
Ne tudjátok meg...
Vagy meg szokod,vagy meg szöksz!:)))
Az én felső szomszédom meg szerelmes,mert az asszonya félre dugott....így ha maga alatt van,reggeltől_estig ugyanazt a szerelmes számot hallgatja.....kicsit sokszor van maga alatt,már nehezen viseljük:XD
Szia!:) Sajnos vannak ilyen emberek, akik nem figyelnek másokra, azt csinálnak, amit ők akarnak. Pedig egy társasházban alkalmazkodni kellene.
Először mindenképpen beszéljél a nővel, mondd el neki, hogy a pici lányod nem tudja kipihenni magát az állandó zajok miatt. Ha normális, akkor biztos változtatni fog a dolgokon. (bár azt nem tartom normális dologknak, hogy soha nem viszi le a gyerekét játszani)
beszéld meg vele, hogy együtt menjetek el játszótérre a gyerekekkel. ha nemet mond, legalább megtudod az okát, ő maga miért nem viszi le a gyereket, mert lehet, hogy allergiás vagy valami más van a háttérben.
vagy porszívózz te is, ütögesd vele a radiátor csövét csak a plafonon :)
Sajnálatos módon a régebbi típusú társasházi lakásoknál nincs szigetelés. Ezért mindegy, hogy a kanál esik le a konyhában, vagy labdázik a kisgyermek, vagy a kanapét nyitják-csukják össze, uram bocsá' a folyékony ügyeit végzi, szóval bármikor bármi áthallatszik. Ha az ember lánya erre még koncentrál is, akkor még jobban hallja...
És akkor még nem beszéltem a húskloffolásről, diőtörésről, esetleg a csontos hús szétvagdalásáról. Akár a mosogatás hangja, az edények zörrenése is lehallatszik. Ez vonatkozik a mosógépre is, és mindegy, hogy reggel 5-kor, vagy este 9-kor...
Az tuti, hogy nem a gyerek orrát porszívózza, mert végig lehet követni, hogy éppen hol jár...rángatja maga után a gépet!
Háát, nem tudom, én óvónő vagyok,és sztem, ha egy gyerekkel foglalkoznak, akkor az nem randalírozik otthon...le kéne vinni a jó levegőre!
Szia. Szerintem hívd le egy kávéra, és próbáld elmondani neki, hogy mi zavar. Nálam is voltak gondok, a felettem lévő lakásban egy 5 éves kisfiú a vizsgaidőszakot "végigrohangálta" fent. Az anyukáját lehívtam beszélgetni, elmondtam mennyire zavaró. És nem mondom, hogy abszolút megváltozott minden, de azóta a kissráccal ha találkozom, mindig bocsánatot kér, hogy pl. "ne haragudj, hogy leestem az ágyról, nem akartalak zavarni a tanulásban". Sőt, az anyukája mesélte, hogy ő zörgött a konyhában, és a kisfiú rászólt, hogy "anya, hagyd Ágit tanulni". :)
Szerintem ha értelmes emberek, akkor felfogják ezt, és kicsit próbálnak halkabban élni.
Nem tudom, hogy lehet "síkálni" a parkettát.
Nálam is az van - tölgyfa -, ezt viszont csak puha ruhával lehet és rendszerint négykézláb...
Ha vileda felmosót használok, az is puha és csöndes... Ha viszont van a családjukban 1-2 allergiás, asztmás, immunrenrendszer-gyengeséggel küszködő, akkor valóban többelt kell takarítani - főleg nedvesen -.
Normál esetben én is hagynám, de van egy lányom, aki nappal nem tudja kipihenni magát!
Mi sokat sétálunk, sokat levegőzünk, kirándulunk, játszizunk( pedig csak 8 hónapos), de ők sose mozdulnak ki! SOHA nem láttam még őket pl sétálni.
Én ugrok este, ha a lányom nyöszörög, nehogy zavarjunk másokat...
Az a gondom vele, hogy nagyon zajos!
Naponta 3x!!!! porszívózik, előszeretettel kongatja ilyenkor a radiátorcsöveit, valamint sikálja vele a parkettát.
Teszi ezt akkor, mikor a 8 hónapos lányom épp aludna...kezdi reggel 7kor!!!!
Én is szeretem a rendet, 2naponta takarítok, de ennyire nem viszem túlzásba!
A párom is csak pislog, hogy ilyen van?!
A nőnek is van gyereke, kb 2 éves...soha nem viszi le sétálni, vagy játszizni, így ő is otthon éli ki magát...rohangál fel-alá. Meg dömpert tologat, meg labdázik...
Mit tehetek én? Költözni nem akarok még:)
Hangos vagy áztat?
Vagy hangosan áztat? :D
További ajánlott fórumok:
- Hol tehetek panaszt a szomszéd kutyája ellen, átmászik a kerítésünkön, és sok kárt tesz a kertben és itt zabál állandóan.
- Szomszéd háza előtti gyümölcsfa átlógva hozzánk, nálunk piszkol. Mit tehetek, hogy ez megszűnjön?
- Mit tehetek? Albérlő a szomszédom.
- Mit tehetek jogilag a szomszédok éjjel folyamatosan ugató, nyűszítő kutyáival szemben?
- Mit tehetek ha a szomszéd kutyája mindig az úton van?
- Mit tehetek, ha a szomszéd 4.napja áztatja a kertem?Mindenem viz alatt van!A házam is!