Szomszéd háza előtti gyümölcsfa átlógva hozzánk, nálunk piszkol. Mit tehetek, hogy ez megszűnjön? (tudásbázis)
A férjem már készül szólni neki.;)
Igen, ez is a faj, hogy ami tűlevél, doboz, stb. ráhullik a tetőnkre, az mind megy be az ereszcsatornánkba, hiába van rajta háló, a tűlevél átmegy rajta és télen 2x kellett dugulás elhárítót hívni (80 ezer).
Igy megmondod, ahogy leírtad. Mi kivágattunk két fenyőt mert viharban szinte elemelkedett a földből a gyökér és féltem, hogy a tetőt beszakítja. A szomszédomnál is van egy hatalmas fenyő de az más milyen. Szóltam neki, hogy én tartok tőle, hogy a viharban beszakítja a tetőnket. Azt mondta az nem olyan, nem fog kidőlni. Mondtam oké, remélem van biztosítása.
Tulajdonképpen én sem tudom, hogy ilyenkor mi van. Na ennek a fenyőnek a hozzánk átlógó ágait vágta le a férjem. Az autóval tudunk mi is máshová állni így nem lesz csupa gyanta, de a tűleveleket söprögetem.
Hallottam olyat, hogy az ereszcsatornáját dugította el és egyéb kárt okoznak a tűlevelek.
De ők közterületesek?
Mert van egy másik banda is,aki az Eon megbízásából a vezetékekbe lógó fákat metszi,ők nálunk sem végeznek mást és emelőkosárból metszenek.
A közterületesek meg mindent ami a házak előtt van.Mondjuk néha hagy kivetnivalót,nem minden éli túl a hozzáértést:-)
Van aki díszfákat ültetett a ház elé és táblát rak rá,hogy kéri hagyják,majd ő megmetszi-:)
Mert közvetlen utánam jegyezted meg, hogy ültetni kéne és nem kivágni. A #20-ban a kivágást javasoltam.
A visszametszés csak időleges megoldás.
Lakott környezetben úgy kell a fákat telepíteni, hogy azzal ne okozzunk másoknak gondot, bosszúságot. Szerintem.
Hozzánk 2 autó tartozik. A házunk előtt és a kerítésünk előtt lehet parkolni, illetve a kocsi beállónkon is, azaz 3 helyünk van.
Mellettünk van egy autókereskedés, szembe velünk egy gumis, így mindig a házunk elé parkolnak mások is, ami ellen tenni sem tudunk. Sőt! A férjem annyira előzékeny, hogy a szomszédunknak meghagyja mindig a kerítésünk előtti helyet, hogy oda tudjon parkolni. Nem is értem:DDDD
Nem mindig azért nem lehet beállni a kertbe, mert nagyon beépítették. Sok helyen úgy adnak ki engedélyt, hogy telek határra kell építeni a házat, azaz elől és oldalt nincs kerítés, a kertek legtöbbször keskenyek, így nem marad hely arra, hogy beálljanak, mert magát a kertet hátra teszik, hogy az intimitás megmaradjon.
Köszönöm!
Nem szeretnék más helyett fizetni. Egy ilyen fa kivágása, kb. 150 ezer+még az általad ajánlott erdészmérnők...
szerintem beszélünk a fa tulajdonosával, aztán meglátjuk, hogy áll hozzá...
Nem mindenhol lehet beállni a kertbe, ez ugye attól függ, hogy milyen építési szabályok szerint építkeztek.
Sok házat néztünk tavaly, és a legtöbb azért nem volt érdekes számunkra, mert a ház mellett, csak annyi terület volt, hogy a kiskapu mellett, kb. 1 méter volt, azaz erre a 2 méterre nem lehet beállni.
Hozzánk be lehet állni, de nem állunk be, csak akkor ha az autókon kell valamit csinálni. Nálunk kb. 6 méter van a házunk mellett, amiből kb. 3 méter szélességben növények vannak, a másik 3 méter az autó beálló. Kicsi a kertünk, és én nem akarom, hogy parkoló legyen az udvarunk;)
Ezt a forumot olvasva most osszeteszem a kezem, hogy a szuleimnel milyen jofej az egyik kozvetlen szomszed tesoja. O szokta nyirni a toluk atnovo sovegyt, es van olyan jofej, hogy az utcafromton levo bokrot is mindig lezuzta. Sot, a masik oldalrol hozzank atnovo dzsumbujt is.
Szerintem nala a lancfureszezes olyan, mint apamnal a fu nyiras :) mikor hetvegere hazamrnt Svajcbol, ki nem hagyta volna. Egesz nap mindig a kepernyo elott guvad, ot a fu nyiras kikapcsolja.
Mikor Ausztriaban programozott, napi 3 orat ult a vocation, napkozben az irodaban, es egesz eleteben eszmeletlen orakat dolgozott. Egyszer kint citizen a teraszon, kijott a kavejaval, es azt mondta: de jo dolga van az utmunkasoknak, egesz nap a szabad levegon lehetnek, es mozoghatnak. Aztan persze rohogtunk a nagy bolcsessgen, foleg o, mert egyetemistakent dolgozott ezen a terepen.
Nyari, bp-i hose, tortellini a betont a bekaval a haverjaival, egy egy aktataskas alak megallitotta oket, hogy ezert kapnak-e fizetest. Tok fel volt haborodva, hogy igen, mert szerinte a nepunkert ezt ingyen kellene csinalni. Felajanlottak, hogy tegye felre a zakojat, be lehet allni, de nemet mondott XD Annyira megsem volt fontos a haza epitese, hogy maga csinalja.
En keresnek egy erdeszmernokot, aki fel tudja merni a fa allapotat, es felajanlanam, hogy allow a felmeres koltseget.
Regen a nagyszuleimnek is volt fenyojuk, nalunk a papa eleg tapasztalt kertesz volt. Mikor rozoganak itelte meg a fat, kivagattak.
A tesom, a parja is az, ex-apos is erdeszmernok volt, ha kell segitseg egy bp-it talalni, megkerdezhetem, tud-e ajanlani valakit, ha erdekel ez a megoldas.
Szerintem ez nem így van.
Közterületesek végzik a tavaszi metszést is,nem csak a vezetékeket elérő fákat metszik,hanem mindent.
Amikor tél végén előttünk metszettek pont találkoztam velük és mondták ha ki szeretném vetetni az előttünk lévő fát,szóljak a vezetőnek és kiveszik.
Miért is címezted te is nekem? Mintha magadra vetted volna...
Majd az örökösöd is vigyázni fog rá remélem...
Oké! fantasztikus!
Már nem akartam ideírni...
Gondolom, mikor a Fi szomszédja elültette a fát,akkor sem a szomszéd előtt volt! És nem azért ültette ODA , hogy az utód,aki örökli az,a micsodáját veri, nem gondozza.
De nem is értem mi a p*csáérért nekem válaszol pár ember. Elmondtam a véleményem, de nem nekem kell válaszolgatni, engem marhára nem érdekel, hogy sok ember nem tud együtt élni a természettel,vagy a szomszédjával.
Annyiból össze kéne jönnie valaminek, feltéve, ha nincs sok előrendelésed a termésre. :)
Cseresznyénk is volt régen, de csak egy fa. 2 hétig bőven lehetett róla szedni.
Ültetek is, de a saját kertemben és gondozni is fogom. Nem közterületre mások bosszúságára.
Lakott területen jó, ha megkérdezi az ember.
Nálam még a szomszéd fenyőfája kérdéses. Egy hatalmas fenyőről van szó, a koronája az én tetőmre lóg, és az én tetőm van tele tűlevéllel és az én udvarom van tele a tobozzal. Mivel a fenyők gyökerei nem mennek mélyre, ezért aggódok is, hogy egy nagyobb viharba rádől a házunkra.
De még nem tudom, hogy hogyan említsük meg neki, hogy vágja ki és ültessen máshová fenyőt magának...
Erre esetleg van valakinek ötlete?
Dehogy is!
A közterületen lévő fák, az önkormányzat tulajdonában vannak. Az egy dolog, hogy locsolja, leszedi a gyümölcsöt, attól nem az övé, de kivágni nem vághatja ki! Némi metszés mehet, de gondolom csak olyan, amivel nem tesz kárt a fában.
A szomszéddal felesleges beszélni!
További ajánlott fórumok:
- Kislányom csúnyán köhög.Voltunk már több orvosná(gégésznél is)l de nem talált senki semmit.Hova forduljak hogy megszűnjön a köhögése?
- Egy gyümölcsfát kb mennyi idő alatt lehet leszüretelni?
- Történelmi/ősmagyar gyümölcsfajták?
- Mi baja lehet a gyümölcsfáinknak?
- Az előző Firefox munkamenet váratlanul megszakadt. .....Hónapok óta ezt írja ki a gépem, mit kell tennem, hogy ez megszűnjön?
- Az utcán lévő gyümölcsfáról bárkinek szabad szüretelni?