Mit tehetek, ha a szomszéd 4.napja áztatja a kertem?Mindenem viz alatt van!A házam is! (tudásbázis)
Fordulj a helyileg illetékes földhivatalhoz. Rendelet szabályozza, hogy a szomszédba nem folyhat át a víz. Ha mégis így van, köteles az a szomszéd, akitől a víz átfolyik, megoldani a problémát. Erre földhivatatali dolgozók nyomatékosan felhívták a figylemünket, amikor feltöltöttük a telkünket. Sőt a csatornából sem folyhat a víz a szomszédba, úgy kell megoldani a vízelvezetést.
Érdeklődj utána!
Ha jól értem,akkor ök jártak el jogosan a Te károdra,és nekik nem kell kártalanítást fizetniük Neked!.....viszont ha Te megcsinálod,fizethetsz....
én nem tudom milyen törvény van,de az nem zavar senkit,hogy a más vizétől ázol nem a sajátodétól?
Lehet hülye javaslat, de én a kerítésemet a szintje fölé betonoznám.
Hosszú távon biztosan megérné.
Amig nem oldódik meg, a két telek határára vmi árokfélét érdemes lenne ásatni.
A rendezési terv egyébként ezt a feltöltési lehetőséget leírja minden településen. Ha abban engedélyezett, akkor sajna szabályos. Akkor be kell dréncsövezni a telkedet, meg kell oldani a vízelvezetést.
Viz alatt van 50 nm füves területem,szőlőm,eprem.
A házam két oldalról viz veszi körül.20 éves fám reggelre kidőlt.
Mennyi az a kártérités amit kérhetek???
Kötelezhetem támfal építésre,hogy megakadályozzuk a viz áttörését a lábazat fölött??
40 cm feltöltés az nagyon sok! Főleg ha a portádat veszélyezteti. Kétlem, hogy szabályos.
Addig is, amíg nem találsz megfelelő hivatalos fórumot, árokásással nem tudnátok elvezetni a vizet?
Beszéltem velük,de csak azt hajtogatják,hogy ők szabályosan jártak el.
Épitésügyi igen!Csütörtökön aház földszintjén 15 cm-es viz állt!És semmi!!!Videót készitettem holnap azt viszem le az önk.-ra.
Voltam már az önkormányzatnál és azt mondták ,hogy szabályosan töltötte fel 40 cm-vel a kerítéslábazat fölé a kertjét és vezette a 200nm-es tetőjéről a vizet a kerités tövébe.
Mára a 20 éves fám kidölt!!Vizben áll 4 napja!
További ajánlott fórumok:
- Hol tehetek panaszt a szomszéd kutyája ellen, átmászik a kerítésünkön, és sok kárt tesz a kertben és itt zabál állandóan.
- Szomszéd háza előtti gyümölcsfa átlógva hozzánk, nálunk piszkol. Mit tehetek, hogy ez megszűnjön?
- Mit tehetek? Albérlő a szomszédom.
- Mit tehetek jogilag a szomszédok éjjel folyamatosan ugató, nyűszítő kutyáival szemben?
- Felső szomszéd gondok... Mit tehetek?!
- Mit tehetek ha a szomszéd kutyája mindig az úton van?