Feletelencse-saláta csirkemellel recept
A Feletelencse-saláta csirkemellel hozzávalói:20 dkg feketelencse vagy Beluga lencse
2 szál szárzeller
1 sárgarépa
1 nagy zöldalma
1/2 gránátalma
1 kis piros chilipaprika
4 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál balzsamecet
1 csokor friss petrezselyem
1 teáskanál őrölt római kömény
1 teáskanál őrölt koriander
4 csirkemellfilé
5 dkg vaj, vagy Rama
A Feletelencse-saláta csirkemellel elkészítési módja:
Az apró szemű feketelencse egyik nagy előnye, többi rokonához képest, hogy nem kell beáztatni, és főzési ideje sem túl hosszadalmas. Lobogó sós vízben főzzük, kb. 20 perc alatt puhára. Ezalatt a megtisztított zellert, répát és almát apróra kockázzuk, a gránátalmát megtisztítjuk, kiszedjük a szemeket, a chili paprikából eltávolítjuk a magjait és felaprítjuk. A petrezselymet apróra vágjuk. Ha megfőtt a lencsénk, leszűrjük. Kevés olajat hevítünk, ezen a felkockázott répát, zellerszárat és chilit, picit megpároljuk, majd hozzáadjuk a leszűrt lencsét, a fűszereket és az ecetet, összeforgatjuk, levesszük a tűzről. Összeforgatjuk a gyümölcsökkel és a petrezselyemmel. készítünk. A lencsét az aprított zöldségekkel, gyümölcsökkel és petrezselyemmel összeforgatjuk. A csirkemellet sózzuk, borsozzuk mindkét oldalán, és egy serpenyőben olvasztott vajon aranybarnára pirítjuk, majd forró sütőben 10-15 perc alatt belül is átsütjük. Vékony szeletekre vágjuk, és a lencsesalátával tálaljuk.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: hpkati, 2013. ápr. 2. 16:22
A feletelencse-saláta csirkemellel elkészítési módja és hozzávalói.