Fél- vagy teljes szocpol jár e bővítésre? (tudásbázis)
Sziasztok!
Valaki meg tudná nekem mondani, hogy a két gyermek után járó félszocpol összegéből, lakásbővítés esetén ki lehet e hozni azt az 1 szobával nagyobb, plusz alapterületet??? Vagy kb... mennyibe kerülhet egy ilyen jellegű lakásbővítés? Mert szeretném hitelfelvétel nélkül megúszni...
Mi is bővítésre igényletük, de ehhez kellettek a tervek, mert minimum egy szobával kellett növelnünk az alapterületet és nem haladhatja meg a szobák száma a majdaniakkal együtt és a nappalival eggyütt a négyet.Ha túl nagy egy nappali vagy szoba alaptrerülete akkor azt kettőnek veszik.Mi magasítottunk is a házon és egy pár négyzetméteres előszobát bővítettünk közel 50 négyzetméteresre.Így nőtt az alapterület és az a lényeg,hogy a terveken ne legyen több írva a nappalival együtt 4 szobánál.Magyarul másnak kell,hogy elnevezze a tervező.De ezt ők már tudni szokták.Amúgy nagyon nehéz ügy ez az egész és csak készültség arányosan folyósítják szemle alapján.A szocpol összegét 75%-ban folyósítják ki, a maradékot csak akkor ha már megvan a használatbavételi vagyis lakhatási engedély.A szocpol miatt kellene számlák is a költségvetés 70 százalékáról.Remélem tudtam valakinek segíteni....
növelni és vízszintesen. úgy tudom felfelé építkezésre nem adnak.
nem, növelni kell a négyzetmétereket
Lenne egy kérdésem:szocpol-t lakásfelújításra fel lehet venni?Pl:fürdő(csempézés,stb),meg ilyesmikre?
Nem bőviteni akarunk,mert panel lakásunk van.
Előre is köszi!
Bővítésre csak fél szocpol igényelhető!
Én annak szeretnék utána járni, hogy bátyámék most bővítették a házukat, megfelel a méltányolható kritériumoknak. Van már egy meglévő hitelszerződésük amit ez évben kötöttek. A kisfiuk most született meg. Meglévő hitelszerződés esetében is jár bővítésre szocpol?
Sajnos ez nem minősül bővítésnek szerintem sem.De ki tudja? Megkérdezni nem árt.A bővítésnél minimum 1 lakószobával kell bővíteni a már meglévő ingatlant.
Köszi a választ.Jelenleg minden helyiség egyben nyilik nálunk.Van egy terasz rész,amit szeretnék befalaztatni,hogy legyen egy folyósó,és onnan nyilanának a helyiséget.De tudtommal erre nem kapom meg a szocpolt,mert ez nem számit bővitésnek :(
Hát nehéz eset a szocpol,az 1x biztos
Ha 30%-ban meg van a bővítés,már igényelheted a fél szocpolt,de azt ajánlották nekem is ma,hogy minél többet csináljunk meg,mert ha már 30%-nál igényeled,nem csak mondjuk a 60%-nál,többször mennek ki hozzátok a banktól,és egy-egy kiszállás súlyos tízezrekbe kerül(levonják a szocpolból).Ugyanis nem adják oda egyszerre a pénzt+az összeg 10%-át nem használhatod addig fel,míg a lakhatási engedély nincs meg.
Én is bővitésen gondolkodok,azt tudja valaki esetleg,mikor kapja meg az ember a szocpolt?Úgy értem,mennyire kell késznek lenni a bővitéssel?
Nem tesznek:)
Mi is régi házat akarunk bővíteni, arra adnak félszocpolt, csak minimum egy szobával (12 nm), vagy két félszobával kell bővíteni a házat.
Szia! Biztos hogy csak fél,és a bővítendő ingatlan minimum 50%-ban a te neveden kell,hogy legyen.Nem tudom hogy tesznek-e különbséget régi és új ház között,remélem nem,mert a mi házunk régi,és mi is most akarjuk bővíteni.Én nem tudok különbségről.Azért utána kell járni!
Én úgy tudom,hogy fél,de én olyat is hallottam,hogy régebbi ház bővítésére nem igen akarják megadni,vagy ha megadják,nehezen!Nem tudom,hogy ez igaz-e,de gondoltam leírom,inkább járjatok utánna!
Én úgy tudom hogy csak fél,mi is épp előtte állunk
Tudja e valaki, hogy fél- vagy teljes szocpol jár e bővítésre? És megellőlegező kölcsönt igénybe lehet e venni?
További ajánlott fórumok: