Fekete Henna Receptet keresek (beszélgetős fórum)
Szia!
Anyum ezzel festi a haját, és nagyon szép fekete színt ad, fényes, és elfedi az ősz hajat is. Régen én is ezzel festettem, mikor fekete volt, és nagyon szerettem, tök jó dús volt tőle a hajam, és volt tartása :) Ami mostanság nem mondható el róla.......
De mindenképp sötétít, én pl nem tettem bele se kávét se, fekete teát, csak cukrot, citromlét, eukaliptusz olajat, és kamillateát, ill. sima vizet.
Ezeket tudom ajánlani..indigó, ami tuti sötétít és a dió, mivel pácot is készítenek belőle..
Az indigó (Indigofera tinctoria) a hüvelyesek rendjébe, a pillangósvirágzatúak családjába tartozó, trópusi éghajlaton honos cserje. Őshazája India. A leveleiből kinyerhető kék festékanyag miatt évezredek óta termesztik. Bár a kék festékanyagot csak hosszas eljárással lehet kinyerni a levelekből, a natúr, szárított indigó por kiválóan alkalmas a természetes hajfestésre, ezért az utóbbi időben újra reneszánszát éli.
Hennás hajfestésnél indigó por hozzáadásával a vörös árnyalatait – eredeti hajszíntől függően – a barna árnyalataiba tolhatjuk el. A pontos arányt ki kell kísérletezni, de középbarna színhez kiindulópontnak vehetjük a henna és az indigó fele-fele mennyiségét.
Az indigó port – akárcsak a hennát – annyi forró vízzel kell leforrázni, hogy tejföl sűrűségű masszát kapjunk, majd hagyni kell kihűlni. Érdemes pár csepp levendula és eukaliptuszolajat tenni hozzá. Az eukaliptusz olaj a szín rögzítésében segít, a levendula nyugtató hatású.
A hennás – és indigós – hajfestésnek több módja van, érdemes rákeresni az ezzel foglalkozó honlapokra, fórumokra.
Természetesnek természetes, csak ne okozzon allergiát.
A fekete henna receptet nagyon védik.
Szia!
nekem is eltudnad kuldeni a barna receptet? ezt lehet hasznalni hajfestesre is? szeretnem kiprobalni a hazihajfestést de nem tudom h lehetne :)
Szia!
Nem tudom,h mit kell bele keverni, de a barnának a receptjét eltudnád küldeni nekem privibe???
Előre is köszi
M
Venni tudom, hogy lehet de nagyon drága, valamint nem megbízható. Nagyon sokan akik kimennek a Balatonra, Szigetre rosszat kevernek össze (kátrányt) hogy fekete legyen és égési sérülést okoz.
Szeretném saját magam összeállítani, mert azért biztos olyan anyag kerülne bele, ami természetes.
Sziasztok,
Szeretnék fekete hennával foglalkozni. Barna hennát tudok keverni, arra van receptem, de a fekete hennára nincs. Azt tudom, hogy a barna henna az alapja de még mit raknak bele? Na persze nem a gumitalp és kátrányra gondolok, mert az égési sérülést okoz.
Aki tudja a recept titkait elárulná nekem?
További ajánlott fórumok:
- Keresek egy receptet...
- Melléfoghatok sötétebb barna, esetleg fekete henna hajszínezővel?
- Hol lehet Debrecenben fekete hennát venni?
- 14 hetes kismama vagyok. Csináltathatok fekete hennát a kezemre vagy az árt a babának?
- Szerintetek a fekete hennát a hajon valamennyire befogná a vörös? Vagy ne is próbálkozzak vele?
- Van-e valakinek tapasztalata a fekete hennáról?