Fekete hajfesték miért ártalmasabb, mint a többi festék? (tudásbázis)
Ezt még nem hallottam. Vannak, aki szerint minden szintetikus hajfesték méreg, na meg a samponok, tusfürdők is. Kinek-kinek vérmérséklete szerint. :)
Fekete haj is lehet nagyon rész, általában akkor lesz sprőd és száraz, fénytelen a haj tőle, ha nem jó a festési technika, és már van vagy tíz réteg anyag a hajon.
A szöke hajfesték roncsolása azonnal látható, a feketéé meg más formában x év múlva...
Na, és mi a helyzet a vörössel? Egy korábbi fodrásznöm mondta, hogy a piros/vörös festék akár Csernobil. :) Mi hát az igaz?
Nem tudom, hogy lehetséges, hogy az általam használt fekete festék nem kopik le; ahol egyszer befogta a hajam, az fekete is marad, nem számít, mennyi ideig. (Egyetlen más festékkel sincs ilyen tapasztalatom.) Ezért ezentúl már csak a lenött részt festetem.
Véletlenül egyszer befogta a halántékomat és a fülemet a festék; 6 napon át ott díszelgett rajtam, mert semmivel sem tudtam leimádkozni onnan. :)
Az elsö fekete hajfesték sz.r volt: 2-3 hét alatt foltosan kikopott a szín. Vannak különbségek!
Egy kis érdekesség:
"Tévhit, hogy a hajfestékekben lévő anyagok közül az ammónia a legkárosabb – mondja Horváth Gabriella fodrászmester. – A színezékkel juttatjuk a legtöbb méreganyagot a fejbőrünkön át a szervezetünkbe, minél sötétebb a hajfesték árnyalata, annál többet. A színek sötétségéért és mélységéért ugyanis egy parafenilén-diamin (PPD) nevű szintetikus anyag a felelős, melynek mennyisége a termékben egyenesen arányosan nő a hajszín sötétségével. Ez azt jelenti, hogy nem a szőke hajfestés a legkárosabb, hanem a fekete."
Mi nem káros manapság?...
Azt tapasztaltam, hogy a többi hajfestékkel szemben a fekete roncsolja legkevésbé a hajamat; puha & csillogó töle. Allergiás pedig nem vagyok rá, ezért festem tovább. Más hajszín, mint a fekete, szóba sem jöhet (legalábbis még hosszú ideig biztosan).
Mellesleg már van egy ilyen fórum:
Csak ennyi?
Régen volt fekete hajam de semmi bajom nem volt.Viszont most boarat tettek a fülembe
Sziasztok.
Fekete volt mindig a kedvenem de hát a méreganyag ami nem tetszik benne.
van esetleg valaki aki ért hozzá,hogy mi lehet a mellékhatása,vagy van e neki ? Meg mennyire igaz,hogy ártalmasabb,mint a többi.
További ajánlott fórumok:
- Miért a fekete hajfesték a legkárosabb? ha mindenképp festem feketére melyik amelyik legkevésbé káros?
- Segítség! Nem fogja be a hajam a fekete hajfesték! Mit csináljak?
- Kopott festett fekete hajat befogja vörös hajfesték?
- A fekete hajfesték valóban jobban roncsolja a hajat, mint a sötétbarna?
- Tartós fekete hajfestékkel festettem a hajam, de nem tetszik. Hogyan szedhetném le itthon a festéket, hogy vörösre festhessem be a hajam?
- A fekete áfonya hajfesték a sima fekete hajfestéktől eltér nagyon?