Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Fehérjebevitel tejérzékenyen...de mivel? fórum

Fehérjebevitel tejérzékenyen...de mivel? (beszélgetés)


1 2 3 4 5
2012. okt. 3. 11:51

Nalm van gond krónikus gyomorfal gyulladas:))


és a saját problémádat mivel kezeled? gyógyszerrel?

2012. okt. 3. 10:47
na jó, inkább visszaolvasok pár oldalt.
137. Talentum (válaszként erre: 130. - Gliadin)
2012. okt. 3. 10:46
Ja, most találtam meg, hogy említetted bocsi, de az értéke nálatok alacsony volt?
136. Talentum (válaszként erre: 133. - Gliadin)
2012. okt. 3. 10:44
Valamint még azt, hogy a kislányod miután kiderült a gabonaallergia, tejérzékenység, és el kezdtétek a diétát, gyarapodott illetve nőtt-e és ha igen, akkor mekkorát?
135. Talentum (válaszként erre: 133. - Gliadin)
2012. okt. 3. 10:43
sziasztok, azt szeretném megkérdezni, hogy nálatok vérvételnél nézték-e az IgA értéket? annak az értéke alacsony lett?
134. Talentum (válaszként erre: 133. - Gliadin)
2012. máj. 26. 18:25

A bélbolyhok rendeződnek, izgatott bélszakaszok megnyugszanak és újra jól hasznosítja azt, amit kell.

Kérdés, hogy érdemes-e újra izgatni azt ami megnyugodott. :)

133. gliadin
2012. máj. 23. 12:29

Talentum


azért nem mindegy!!


A coeliákia Örökölhető.

Gabona allergia kinöhető!!


Ez lényeges különbség!

132. Talentum (válaszként erre: 131. - Gliadin)
2012. máj. 23. 12:11
nem sok értelmét látom a megkülönböztetésnek, mert a gabonallergiásnak is előbb- utóbb a vékonybele tönkremegy, ha nem vált át más életmódba. mindegy, nem vagyok orvos.
131. gliadin
2012. máj. 23. 11:00

Talentum


A gabona allergiát is lisztérzékenységnek nevezik sajnos, és a coeliákiát is.


Holott a vizsgálati mód különböző, bár a diéta ugyan az!!


Gabona Allergia Vérből IgE,IGG


IGG sajnos nem igazán megbízható!!!!!


Coeliakia= glutén allergia, vérből HLA vizsgálat+ türözés!!

130. gliadin
2012. máj. 23. 10:56

Talentum


A lisztérzékenységet vérből nem tudják kimutatni .


Vizsgálatok lisztérzékenység gyanúja esetén?


Vérvétel során a gluténérzékenységre jellemző antitestek mutathatók ki. Jelenleg az anti-endomysium antitest (IgA) és a szöveti transzglutamináz elleni antitest (IgA és IgG) kimutatása az elfogadott, ez utóbbi érzékenysége és specificitása is 99 százalék fölötti.

Miért kell kezelni a lisztérzékenységet?


A kezeletlen lisztérzékenység a rosszindulatú nyirokrendszeri daganatos betegségek fokozott kockázatával jár! A coeliákiával gyakrabban előforduló betegségek közé tartozik a cukorbetegség, az autoimmun máj- és pajzsmirigygyulladás, a Sjögren-kór és az IgA-hiány.


Pozitív szerológia esetén is javasolt a vékonybél nyálkahártyájának biopsziás mintavétele (gyomortükrözés során) és szövettani vizsgálata. Az ekkor észlelt eltérések a következők: boholyatrófia, nyálkahártyában emelkedett nyiroksejt-szám.


Ez specialis vérvétel, nem IgE eredetű Allergia vizsgálat!!!!!!!!!!!


Csak és kizárólag korházakban veszik le, nem laborban!!!!!!!


Tipikus széklet mely erre utal: sárgás zsír fényühíg széklet, előfordulhat vér is benne!!

129. Talentum (válaszként erre: 128. - Gliadin)
2012. máj. 23. 05:48

az én kislányom is nagyon törékeny alkat, igaz, most öt éves, de el van maradva a magassága, meg a súlya, és engem nagyon zavar. egyébként egyből arra gyanakodtak, hogy hormonzavar, vagy kromoszómarendellenesség.

Én fogok keresni egy olyan labort, ahol székletből mutatják ki a gabonaérzékenységet. a tejet meg ha lehet itthon nem kap. én legalábbis nem kínálom fel neki. meg tejterméket, és a gabonás dolgokat is mértékkel adom. már amikor tudom. viszont adok neki dvitamint meg cvitamint, bvitamint akarok szerezni gyerekeknek.

Neki a bőrén me a szeme alatt látszik, amikor sok rossz ételt eszik. sajnos a nagyszülők abban a hiszemben vannak, hogy tej kell, meg palacsinta, holott mindig akkor lesznek a tünetek, főleg a karikás szem. engem idegesít, de nem tudom mindig kikerülni.

bélbiopsziának nem akarom kitenni, mert az durva. De mindenképpen megnézetem a székletét.


és te tartasz valamilyen diétát amikor fáj a gyomrod? nálunk is apa parlagfüves, nekem endometriózisom volt, de fél éve nem eszek sem hüvelyeset, tejterméket liszteset, viszont eszem a húst, zsírrral sütök, sok tojást eszek emellett persze zöldség gyümölcs, vitamint dvitamint nagy adagban szedem, valamint omega3-at és magvakat. kerülöm a felvágottakat, meg a glutamát és műcucokat. meg is szűnt az eddigi diszkomfort. ja, meg zöld tea, de azt sem kell túlzásba vinni, napi két három csésze.

128. gliadin
2012. máj. 22. 21:36

Magassga 14 évesen 143 cm- volt. Most 16 éves 148 cm

Előtte stagnalt évekig(((:


Pajzsmirigy volt neg.


Üreges csont vizsglat volt Osztoporozis gyanu miatt de neg.


Nalm van gond krónikus gyomorfal gyulladas:))


Coeliakia neg.


12 éves koromtól szenvedek vele.


A lanyomnal mar a születés utan gond volt még az anyatejjel is. Minimalisat evett, bar fejlődött.


Így nem foglalkoztak akkor vele(((:


Apa allergias: parlagfű.por, huzat,kamilla.


Nagy tesója gyermekként tej allergia, kinőtte.


Masik batty asztma elnőtte.

127. Talentum (válaszként erre: 126. - Gliadin)
2012. máj. 22. 20:57

És a magassága? nőtt, vagy lassan nőtt? és mire gyanakodtak először? endokrinológián, hormonvizsgálat, pajzsmirigyvizsgálaton voltatok?

Családban valakinek van hasonló problémája, vagy allergia, autoimmunbetegség?

126. gliadin
2012. máj. 22. 18:51

Álandóan fáradt, nem tudott tartósan koncentrálni,állt a súlya,kiütések lepték el.


Az almapépet havonta 2X kap, a sinekod viszontszinte mindennapos, tb-re ki írtak havi 3 db-t:)))

125. Talentum (válaszként erre: 122. - Gliadin)
2012. máj. 22. 16:52
a kislányodnak, amikor még nem tudtad, hogy tejérzékeny stb. nem volt a tünetei között a karikás szem?
124. Talentum (válaszként erre: 122. - Gliadin)
2012. máj. 22. 16:31

hát a gyerek nem lesz tejérzékeny tőle, de hogy a vércukra az egekben lesz, az biztos....fehérje nem sok van benne, ez tömény szénhidrát...ami..no comment.

figyelj.

Összetétel: maltodextrin!, keményítő!, fruktóz!->abszolút ártalmas, rizspehely, glükóz->cukor, kukoricagríz->rheuma, almapor, glükóz szirup->cukor, C-vitamin, vas-difoszfát, niacin, E-vitamin, pantoténsav, B1-vitamin, B2-vitamin, B6-vitamin, A-vitamin, folsav, kálium-jodát, K1-vitamin, biotin, D3-vitamin, B12-vitamin


Szóval tömény szénhidrát. Hiában nyomják tele ásványi anyaggal, a cukor gátolja, hogy minden felszívódjon. Szerintem a kislányod ettől előbb lesz cukros, meg minden nyavalyája lesz tőle.


Jó, tudom, sajnálod, és jót akarsz neki.

123. Talentum (válaszként erre: 121. - Gliadin)
2012. máj. 22. 16:24
na mindjárt utánanézek.
122. gliadin
2012. máj. 22. 16:20
nyami, csak az ára sok 900 Ft ((((.
121. gliadin
2012. máj. 22. 16:20

Humana tejmentes gabonapép almával


Humana tejmentes gabonapép almával


4-hónapos kortól

tejmentes

13-féle vitamint tartalmaz

vassal és jóddal kiegészített

gluténmentes*

hozzáadott szacharózt nem tartalmaz*

tartósítószer nélkül*

mesterséges színezékek nélkül*

kiszerelés: 200 g

120. gliadin
2012. máj. 22. 16:18

Bcs a Humana gyártja:))


Összetétel: maltodextrin, keményítő, fruktóz, rizspehely, glükóz, kukoricagríz, almapor, glükóz szirup, C-vitamin, vas-difoszfát, niacin, E-vitamin, pantoténsav, B1-vitamin, B2-vitamin, B6-vitamin, A-vitamin, folsav, kálium-jodát, K1-vitamin, biotin, D3-vitamin, B12-vitamin

119. Talentum (válaszként erre: 117. - Gliadin)
2012. máj. 22. 15:06
hu, mi lehet annak az összetétetele? szójás?
118. Talentum (válaszként erre: 116. - Gliadin)
2012. máj. 22. 15:03
szentjánokenyérfa? mi is használtuk. ez is a hüvelyesekhez tartozik, és magas a fehérjetartalma.
117. gliadin
2012. máj. 22. 13:58

A Nestlének van még a gluténmentes,tejmentes almás tápszere,eddig ez a kedvence.


Praktikus mert mindig kéznél van, és bármerre járunk könnyen elkészíthető:)))Nem romlik, nem igényel hűtőt sem.

116. gliadin
2012. máj. 22. 13:55
Ma Sinlak tápszerből készítettem neki "tejbegrízt"Ez eddig bevált:))))
115. gliadin
2012. máj. 22. 13:54

Sajna a lányom 12 évesen lett kazein és gabona allergiás.


Így igen nehéz mindentől elszakadni amit eddig megszokott.


A Gluténmentes diétával nincs gond, de a növényi tejitalokat uuutálja.((((:

2012. máj. 22. 12:38

Én a magtejeket és a kókusztejet ajánlom, mert azokból omega3-at is nyersz. a zabtejjel meg sajnos a glutént. Én kókusztejjel készítettem spenótfőzeléket és tökfőzeléket. Nem érezni az ízén egyáltalán, hogy abból van:-)

Kísérletezek, hogy a gyerekek is megegyék. A magtejeknek is édeskés íze van, nagyon finomak. Nem túl aromásak, ezért szerintem remekül lehet helyettesíteni a tehéntejet velük.

2012. máj. 22. 12:12

Egy ideje nem követtem nyomon ezt a fórumot és nem gondoltam volna, hogy ennyire mélyen belementek ebbe a témába :) bár örülök neki, sok okosságok olvasok.


Nem vagyok szakértő, de a tapasztalataim alapján már semmi nincs, ami egészséges: mindennek kiderül valami káros hatása. Ennyi erővel semmit nem lenne szabad ennünk. Sajnos azt nagyon kevesen engedhetik meg, hogy élő ételeket vegyenek, vagy bioboltokba járjanak naponta.

A tejre visszatérve: lehet, hogy meg lehetne lenni nélküle, de én speciel nem szeretnék meglenni nélküle, ezért keresek valamit, amivel pótolhatnám. Kész ételekbe, reggeli mellé, kávéba...ezeket nem nagyon tudnám elképzelni tej nélkül. És ahogy szokták mondani: valamiben meg kell halni. Inkább próbálok normális, nekem tetsző életet élni, mint szigorú korlátok közé szorítani magam feleslegesen, mindentől rettegve.


[link]

ezek közül a kókusz meg zabtejet akarom kipróbálni, azok elég költséghatékonynak meg finomnak tűnnek

112. Talentum (válaszként erre: 111. - Gliadin)
2012. máj. 21. 18:52

Na, látod? Szennai is azt mondja, amit én, hogy erjesztve, meg azt, hogy mértékkel hetente egyszer. én ezt nem mondtam, de te azt, hogy minden nap egyszer.


A szójaolaj azonban veszélyes. nem jó. ez téves info. tele van omega6-tal. Ez ellentmond annak, hogy erjesztettet kell enni. Akkor most?

111. gliadin
2012. máj. 21. 16:50

Számos növény tartalmaz még hormonszerü anyagokat a szóján kívül is, mint pl a lenmag, amely újra kezd divatba jönni, vagy a borsmenta is. Tudott dolog hogy ezek gyógyítólag hatnak. Ugyanakkor nyilvánvaló, hogy ha a kelleténél többet fogyasztanánk avagy gyakrabban, akkor nem szolgálnák az egészségünket. A hangsúly tehát a mennyiségen és a gyakoriságon van. Erjesztve és mértékkel fogyasztva, a szójaételek is egészségesek. (A kínaiak se eszik a szóját szójával és csak erjesztett ételként fogyasztják. A mérték: hetente egy, legföljebb két alkalomnál nem többször és mindig egyéb étkek mellett, vagy azok részeként kevesebb mint 20-30%-ban. Ezt azomban nem könnyü betartani annak aki mindent az üzletekben vásárol, tekintve hogy az élelmiszergyártók szinte mindenbe beleteszik.)

Érdemes viszont az étrendünkbe iktatni napi egy evőkanálnyi jóminőségü hidegensajtolt szójaolajat. A szójaolaj előnyös, többek között pl azért mert rengeteg lecitint tartalmaz.



Szennai lászló

110. Talentum (válaszként erre: 108. - Gliadin)
2012. máj. 21. 15:50

Szerintem a tejérzékenység és a coliakia sem betegség, ahogy az allergia sem betegség. Ezek állapotok, és a szervezetünk üzenete, hogy valami nem okés a táplálkozással, illetve egyes tápanyagokkal.

Így van a genetikával egyetértek. Genetikailag nem vagyunk alkalmasak a gabonafogyasztásra. Nem is alkalmazkodott hozzá a szervezet.

A szója az nagyon gáz. Én már sonkát sem veszek, csak húst. Persze etethetik ettől még szójával az állatokat. Pékárut sem veszek, semmi feldolgozottat.

1 2 3 4 5

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook