Fehércsokis kókuszkocka citromosan recept
A Fehércsokis kókuszkocka citromosan hozzávalói:A tésztához:
20 dkg liszt
20 dkg margarin
7 dkg porcukor
7 dkg kristálycukor
6 tojás
1 sütőpor
1 vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
A bevonó mázhoz:
20-25 dkg fehércsoki vagy fehér tortabevonó
1 dl habtejszín
A forgatáshoz:
kókuszreszelék
A Fehércsokis kókuszkocka citromosan elkészítési módja:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjékből a kristálycukorral és a vaníliás cukorral habot verünk. A margarint kikeverjük a porcukorral, hozzáadjuk a tojássárgákat, majd beleforgatjuk a tojásfehérjébe. Ezután hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, a reszelt citromhéjat, és simára keverjük. Sütőpapírral bélelt tepsiben szép sárgára sütjük. A tésztát tetszés szerinti nagyságú és formájú darabokra vágjuk. A fehércsokit eltördeljük, hozzáadjuk a tejszínt, majd lassan felolvasztjuk. Villára szúrjuk a tésztát, így végezzük a csokizását. Lehet kenni, mártani, én úgy csináltam, hogy először belemártottam a csokiba a tetejét, majd megkentem minden oldalát. Aztán levettem a villáról, és megszórtam kókuszreszelékkel.
A tepsiméret 20x30-as, nem érdemes sokkal nagyobb tepsibe tenni, mert nagyon alacsony lesz a tészta.
Ha nagyjából gyufásdoboz méretűre, vagy még kicsit kisebbre van vágva kelleni fog a 25 dkg fehércsoki, ha nagyobbra vágjuk 15-20 dkg is elég. Nagyon finom süti, a citromhéj ellensúlyozza az édességet, de egyben ki is emeli az ízét. Kávéhoz kimondottan illik.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: c24ddaf8f6, 2021. dec. 26. 23:06
A fehércsokis kókuszkocka citromosan elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.