Főoldal » Receptek » Köretek receptjei » Fehérboros sárgarépás zöldbabos köret recept

Fehérboros sárgarépás zöldbabos köret recept

A Fehérboros sárgarépás zöldbabos köret hozzávalói:
fél kiló vágott zöldbab
3 nagy sárgarépa
1/8 liter fehérbor
1 kis konzerv sűrített paradicsom
1 közepes fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
csipet só
oregano (ízlés szerint)
paprika (ízlés szerint)
2 ek olívaolaj


A Fehérboros sárgarépás zöldbabos köret elkészítési módja:
Az olajat felhevítjük, a kockára vágott hagymát és fokhagymát beletesszük, üvegesre pároljuk. Majd hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott répát és a vágott babot és addig pároljuk amíg puha nem lesz. Közben a bort összekeverjük a paradicsommal és a fűszerekkel, majd hozzáadjuk a zöldségekhez. Egy jó 10-15 percig fedő nélkül gyakori kevergetés mellett főzzük, így a bor alkoholtartalma elpárolog.

Igen kiváló a különleges húsételekhez, vadakhoz. A bab és a répa mellé lehet hozzátenni cukkínit, vagy borsót vagy kikoricát.


Kategória: Köretek receptjei


A fehérboros sárgarépás zöldbabos köret elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook