Fehérboros rostélyos recept
A Fehérboros rostélyos hozzávalói:50 dkg marhafelsál
2 dl fehérbor
1 kis fej vöröshagyma
2 evőkanál olaj
1 dl 10%-os ecet
só
őrölt bors
1 kiskanálnyi pirospaprika
köretnek 50 dkg burgonya
A Fehérboros rostélyos elkészítési módja:
A megmosott húst felszeleteljük, kiverjük, megsózzuk, majd a szeletek felét egy lábosba fektetjük. Az őrölt borssal, pirospaprikával s végül a megtisztított, apróra vágott vöröshagyma felével megszórjuk, és a maradék hússzeletekkel beborítjuk. A tetejét a maradék vöröshagymával megszórjuk, a borral, ecettel meglocsoljuk, és annyi vizet aláöntve, amennyi éppen ellepi, puhára pároljuk. Zsírjára sütve , az időközben sós vízben megfőzött hasábburgonyával tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Hmv., 2017. jún. 3. 07:38
A fehérboros rostélyos elkészítési módja és hozzávalói.