Fehérboros csülöksült recept

2 db kicsontozott hátsó sertéscsülök
2 dl száraz fehér bor
2 dl víz
4 gerezd fokhagyma
só
1 kk őrölt fekete bors
A Fehérboros csülöksült elkészítési módja:
A csülköt a 2 összezúzott fokhagymával, kuktába tesszük, ráöntjük a bort és a vizet, kevés sót adunk hozzá, majd közepes lángon 25 perc alatt puhára főzzük. Amikor megfőtt kivesszük a főző léből, vastag szeletekre vágjuk, és a bőrös felével lefelé tűzálló tálba tesszük. A boros főzőlevet elkeverjük a másik 2 zúzott fokhagymával, borssal, sóval, majd rácsorgatjuk a csülökre. Előmelegített sütőben pirosra sütjük.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: ronka, 2017. márc. 7. 19:28
A fehérboros csülöksült elkészítési módja és hozzávalói.