Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Fehér fényű LED izzó hatása. fórum

Fehér fényű LED izzó hatása. (beszélgetés)

20. Guruljka (válaszként erre: 19. - Cicaaa65)
2019. szept. 18. 15:55

Nekem már diagnosztizálták a makula degenerációt, és szeretnék még olvasni.

Szóval nem érdekel, a szobába benézve milyen a látványa, nekem jó ez a meleg fény. Pláne a monitor előtt.

A napsütés-hatású más azért.

19. cicaaa65 (válaszként erre: 2. - Ef1d9ce8a7)
2019. szept. 18. 07:47

Én sem hiszem hogy egészségtelen lenne.

Lehet hogy kellemetlen valakinek a hideg fehér fény, de vannak a hideg fényű Led izzók mellett napfényfehér, illetve meleg fényűek is.

Én konkrétan nem szeretem a meleg fényűeket, nagyon sárga a fény mellettük, kellemetlen a szememnek.

A legmegfelelőbb a napfényfehér, a fénye annak van a legközelebb a természetes fényhez.

2019. szept. 18. 07:37

14 w = 84 w,

A+ jelzés.

17. Felhőimádó (válaszként erre: 13. - 0adc8842b1)
2019. szept. 18. 07:32
Ez warm white 3000 k izzó, de már ennek is - szó szerint mondom - ojan fénye vann -- ha benézem a szobába mintha nappal lenne SZABAD TÉREN. Szóval látványában tökéletes szabadtéri napfény. Szerintem ez azért mr kicsit túlzás!
2019. szept. 18. 01:07

[link]

A lumen meg a fényáram mértékegysége, nem csoda, ha 480 lumennél nem sokat láttál.

Én jelenleg 3 db izzót rendeltem, darabját valami 400 Ft-ért. 1200 lumen, 3000 Kelvin, elvileg 83 Watt-nak felel meg, de lefelé jobban világít, olyan a kialakítása.

Vedd komolyan, én nemrég majdnem felgyulladtam egy túlforrósodott lámpa miatt. Felfelé szikrázott, lefelé csöpögött, pár centire a hajamtól és a billentyűzettől. Hirtelen azt se tudtam, hogy oltsam el, de sikerült áramtalanítani.

A LED-es szinte egyáltalán nem melegít.

2019. szept. 18. 00:58

A Kelvin egy hőmérsékleti skála, de az izzók színhőmérsékletét is ezzel mérik. Úgy látom, nem igazán kell érteni, ezt a KFKI is momdja, de a lényeg az, hogy

[link]

14. selena78 (válaszként erre: 1. - Felhőimádó)
2019. szept. 17. 10:47

Ezt nem is értem, mert a warm a meleg (sárga), a white az hideg (fehér), és őszintén fogalmam nincs mit mér a K(kelvin). A fényerősséget a lumen méri, azt nézd meg.

Én nem bírom az erős fényt, de az első ledes égőmet akkor vásároltam, amikor leszakadt a konyhai csüngő lámpám, és az egyetlen elfogadható árfekvésűt, amikor kiválasztottam, közölték, hogy műanyag az egész, hagyományos izzót nem bír meg, vegyek egy ledes égőt is. Vettem. 480 lumen volt, sárga, meleg fényű, és használhatatlan. Gyakorlatilag nem láttam vele.

Aztán hozott a lányom egy 700 lumenes hideg fényűt, na az bevált.

13. 0adc8842b1 (válaszként erre: 1. - Felhőimádó)
2019. szept. 17. 09:18
Ez igaz. Mint a régi fehérfényű neonok is zavaróak. Hiszen tartósan rontják a szemet. + esetleg monitor, vagy fehér kontrasztos tv beállítás. A bőrgyógyászok szerint a napfény D vitamin és hasznos, (különben meg nem fehér fényű!)a fehér műfény pedig bőr-sejt roncsoló hatású. Igen, legyen benne a warm jelzés. Nem kell nagyon warm, mert, ha nagyon sárgába átmegy ronda. És minden körülötte lévő színt tönkretesz. Középút!
12. Guruljka (válaszként erre: 11. - Guruljka)
2019. szept. 16. 22:09
Bocs, a 9/7. oldalon.
2019. szept. 16. 22:08

[link]

Főlag az utolsó, a 4. oldalon vannak a szemészeti hatások.

10. Felhőimádó (válaszként erre: 8. - Guruljka)
2019. szept. 16. 22:07
Az nem stresszít be, vagy faraszt? És a hormontermelést se befolyásolja?
9. Epresturmix (válaszként erre: 8. - Guruljka)
2019. szept. 16. 22:07
Mi is vettünk led lámpát. Álmennyezetbe tetetjük. Majd megnézem ez milyen fényű. A lámpa boltban láttuk meg milyen jó fénye van, és formája. Azt hittük nincs ilyen eladó, mert ők használják csak. Kiderült, hogy van. Vettünk. :)
8. Guruljka (válaszként erre: 7. - Felhőimádó)
2019. szept. 16. 22:02
Igen, 3000 Kelvin felett a meleg fehér fény, a warm white az jó.
7. Felhőimádó (válaszként erre: 6. - Guruljka)
2019. szept. 16. 22:00
Mármint hogy a warm white led az jó?
6. Guruljka (válaszként erre: 1. - Felhőimádó)
2019. szept. 16. 21:55

Állítólag az jó. Én is most vettem ilyet.

Nemrég diagnosztizálták nálam a makula degenerációt, és én is olvastam, hogy arra kell vigyázni, ne érje a szemet hideg fény.

Nem is szólva arról, hogy sokkal kellemesebb, és még világosabbnak is érzem, mint az ugyanilyen teljesítményű hideg fényű izzót.

5. Amaunet (válaszként erre: 1. - Felhőimádó)
2019. szept. 16. 21:54

Gondolj csak bele, hogy mennyire bántja a szemet a hó vakító fehérsége vagy ha a nap süt folyamatosan a szemedbe!

Fárasztó ez a fehérség a szemnek, ugye?

4. ef1d9ce8a7 (válaszként erre: 3. - Felhőimádó)
2019. szept. 16. 21:48
Én is ezt kérdezem hogy hogy lehet hogy egy izzó egészségtelen nekem ez olyan furcsán hangzik
3. Felhőimádó (válaszként erre: 2. - Ef1d9ce8a7)
2019. szept. 16. 21:46
Hogy hogy?
2. ef1d9ce8a7 (válaszként erre: 1. - Felhőimádó)
2019. szept. 16. 21:41
Nocsak nocsak egészségtelen ilyet még nem is hallottam
2019. szept. 16. 21:38

Azoktól kérdezem, akik led izzott hasznalnak. Péld nappaliban, hálószobában. Azt olvastam egészségtelen és stresszet okoz. Rátok volt valamilyen hatással az erős fehér fény?

Most tettek be az új izzót és ez warm white led izzo, 3000 K.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook