Farsangra gyermekjelmezek? (beszélgetős fórum)
Akárhogyan is kutatok, én a régből származó "népi farsangi" szokást a busójáráson kívül nem találok.
Márpedig azokat a rémísztő álarcokat értelmileg sérült gyermekeknek nem igazán mutogatnám, nemhogy beleöltöztessem őket.
Mese alakok, mese figurák inkább valók ekkora gyerekeknek, mint olyan jelmezek, amelyektől anno a törökök is megfutamodtak.
Miért nem lehet egy síma jelmezbált csinálni nekik, és minden gyerek aranyos, kedves kis jelmezekben jelenhetne meg.
Jól feladták a leckét. Szőrmekucsma, kisködmön, bőrcsizma, nagykendő.
Nehéz beszerezni, talán lehetetlen gyerek méretben és szerintem felesleges is, hiszen nem ismerős ez ilyen kicsi gyerekeknek.
Biztosan jobban örülnének a kicsik a kedvenc mesefigurájuk jelmezének, ami ráadásul könnyen beszerezhető és könnyű viselet.
Amennyiben ennyire népit akar, akkor választana a magyar népmesék témakörből. Az is aranyos.
Én lebeszélném a tanárt a népi farsangról.
Beírtam a keresőbe: farsangi jelmezek
Ezeken kívül még kismillió találatot lead, ha itt nem találsz nekik valót, tudsz még válogatni.
Az igazság, hogy szerintem ahhoz kellene választani, amiről ők is tudják, hogy kinek a jelmezét veszik fel.
Sziasztok!
Tudnátok ötleteket adni valami kreatív farsangi beöltözésre iskolás mozgás és értelmi sérült gyermekeknek? (8 évesek lányok és fiúk is vannak a csoportban) Népi farsangi szokások az alapötlet, még mi is nézelődünk a neten hogy mit lehetne.
Köszönjük előre is
További ajánlott fórumok:
- Szőke hajú 22 éves lánynak mit ajánlotok farsangra jelmezként?
- Csoportos jelmez ötleteket várok alsós osztálynak farsangra.(csoportos jelmez) még időben!!
- Óvodai farsangra milyen pogit süssek?
- Ötleteket várok, hogyan csináljak bírkózót a kisfiamból farsangra
- Minek öltözteted a gyereked a farsangra?
- Jelmezötletek az iskolai farsangra?