Falura költözők (beszélgetős fórum)
Milyen távolságra költöztetek?
Ha viszonylag közel a városhoz, nem lesz gondod kocsi nélkül sem. Én kisgyerekkel azért nem nennék 25km-nél messzebbre kocsi nélkül, mert az életünk rámenne az ingázásra távolsági buszokkal.
Én nem egyedülállóként ugyan, hanem családostól költöztünk falura 3 éve.
Nem bántuk meg :)
Igaz nagy a telek, de nem viszem túlzásba: egy kis virágoskert van a ház előtt, befüvesítettük az udvart, lett hinta, csúszda, homokozó.
Van egy pici kertem: paradicsom, paprika, eper, málna, borsó, cékla, cukkini..
Van itt coop és cba is, heti kétszer piac, keddenként jár a zöldségesautó, van egy áruház ahol a méterárutól kezdve a függönykarnison át a fűnyíróig mindent lehet kapni. Van bölcsi, ovi, ált.iskola, könyvtár, sportcsarnok aerobik és zumba órával, szolárium és nem mellesleg óránként jár a busz a megyeszékhelyre.
Akik azt mondták, hogy hülyeséget csináltál, hogy falura költöztél, azok sosem éltek falun.
Nem rémlik hogy láttam volna, mekkora telek/kert van a házikóval. De ha az egész olyan 250-300 négyszögöl, akkor ami abból kertként művelhető, azzal még meg lehet bírkózni, és saját részre bespájzolni, ami megterem benne.
Ahol én laktam kertes házban, ott volt néhány gyümölcsfa, 1-2 sor szőlő, a többit bevetettük borsó, bab, retek, hagyma, paradicsom, hasonlók... munka mellett hétköznap, hétvégén tudtuk gondozni.
Jól értem, hogy van autód, amivel tudsz közlekedni, vagy busz/vonat a napi utazáshoz?
Mert ha a legközelebbi nagyobb város, település elfogadható távolságban van munkahely + bevásárlás tekintetében, akkor a legjobb döntés volt ez. Érezd jól magad!
Biztosan jól átrágtad, mikor azt megvetted. Nyáron jó lesz az biztos. Ingyen szolárium...
( igazán napozni nem nagyon tudtam még. viszont ehettem saját sárga nagy kerek paradicsomot. piacon nem is volt ilyen. a zöldborsó nagy része pucolás közbe eltünt. :P a hasamba nyersen :P van ennél jobb? persze. görög tengerparton szívószállal nyugágyon heverni. faces ismerős képeit láttam )
46 éves voltam mikor kertet vettünk. Jó nagy részén lucerna volt az állatoknak.
Előző tulajnak volt csirke, nyúl.
Nem arra célzok, tarts állatot. Főleg ha nincs idő a bejárós meló mellett.
Talán akad a faluba akinek jól jön az " ingyen lucerna ". Lekaszálja mikor otthon vagy.
Nem gazosodik, " művelve " van...
Ha laktál falun ismered a dörgést....
Jó falusi bálok azért még vannak. És bizonyára szingli féfi is.
Prsze válogatnék közöttük...
Mi egy város kertes részébe "jöttünk ki", itt is kocsi kell. Először hiányzott, hogy nem vagyok 20 perc sétával a belvárosban, de kezdem megszokni.
És teljesen más az itthon töltött idő, ezerszer nyugodtabb vagyok.
Nem csináltál hülyeséget, szerintem jól döntöttél. :)
A nyugalom nagyon fontos, a kapcsolatok meg majd kialakulnak, ha elég nyitott vagy.
Egyedülálló nőként vettem egy kis kertes házat falun. Egyrészt erre volt pénzem, másrészt nem akartam panelban albérletben lakni.
Nem újdonság a ház, gyerekkoromban is falun éltem, kerti munka, fűnyírás sem ismeretlen. Közel a megyeszékhely, de egy autó nem hátrány. Néha hiányzik a város zaja, az emberek nyüzsgése, de itt érzem jól magam, a kiskutyámmal, aa kertemben. Kíváncsi lennék, más egyedülállók is így vannak-e vele. Sok ember szerint hülyeséget csináltam, hogy kijöttem a városból. Párkeresés, társas kapcsolatok, stb miatt.
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek mit vigyek magammal az albérletbe? 18 éves vagyok, és most először költözök albiba. :)
- Először költözök! Segítség!
- Kaphatom a gyest és a családit ha külföldre költözök?
- Leszámoltam a munkahelyen, mert költözök messzebbre. Sajnálom a munkámat. Hogy tereljem el a gondolataim erről?
- Három hónap múlva Belgiumba költözök, jönne velem valaki?
- Blogok és naplók, melyek a Magyarországról külföldre költözők tapasztalatairól mesélnek