Szerintetek mit vigyek magammal az albérletbe? 18 éves vagyok, és most először költözök albiba. :) (tudásbázis kérdés)
praktikus! én ezzel kezdeném.
Na ja.... Pénz nélkül ne menjél:-)) Meg fogsz lepődni, hogy mennyi kell belőle :-))))
nézz körül otthon, és amire szükséged van, azt vidd el/szerezd be:)
tusifürcsit, betétcsit, napszemcsit, mobcsit meg kajcsit
Porszívó, ablakfényező, takarítós rongyok, folyékony és por súroló, mosogatószer, domestos, lemosószer, esetleg zsíroldó ha főzöl, dörzsis mosogató szivacs, konyharuhák, wc tisztító szer, légfrissítő ,lefolyó tisztító, kefe, stb, merthogy takarítani is kell :-))) ez nagyon alap takarítószer ajánlat, bővítheted, nagy a választék :-))
mosópor, hajszárító, cellux, olló, telefontöltő, mp3-töltő,esernyő, én ezeket hajlamos voltam elfelejteni
Én kolis vagyok. És egy idő óta mindig nálam van egy bornyitó,ami egyben sörnyitó is...:S:)
tök jo kulön van pasid vagy csak magad mesz albiba
Szia, el foglak keseríteni most. Én januárban költöztem elvileg egy teljesen felszerelt lakásba. De mégis azóta is folyamatosan be kell szereznem valami apróságot, amire szükségem van. Másik tepsi, keverőtál, stb. Ez a folyamat még mindig tart, mert olyan állapotot szeretnék fenntartani, ahonnan elköltöztem.
Porszívó,seprű,lapát,felmosóvödör,kis cuccok mosásához egyébhez egy lavor....
Valóban:) De akkor legyen sörnyitó is.
Szívesen:) Laktam 4 évet koliban és 2-t nővérszállón, van egy kis tapasztalatom. Ja és ne felejts el vinni gumikesztyűt a takarításhoz. Meg szemeteszsákot és pár zacskó és alufólia sem árt, ha valamit elcsomagolnál, szatyor, kis rongyszőnyeg esetleg, ruhaszárító. Nekem volt az a régi fajta kis fehér polc, azt hiszem anno cipőtartóként árulták vagy fürdőszobába polcnak. Arra egy csomó dolog ráfért.
Dugóhúzó! A koliban sose volt senkinek, mindig azt hajkurásztuk :D
sztem idokozbe lesznek dolgok amik kimaradtak,azokat megveszed:) de jo a felsorolasod es kiegeszitve costarica felsorolasaval egesz jo:)
Feltétlenül vigyél magaddal egy-két olyan dolgot, amitől otthonosan fogod magad érezni! Plüsst, plédet, képet a falra, hangulatlámpát...sokat számít, hogy érzed majd magad esténként. Biztosan lesznek nehéz pillanatok, de kitartás! Sok sikert az önállósodáshoz!
Nagyon szépen köszönöm, sokat segítettél!!!!!!!:)
Ja és törlőruha, szivacs a takarításhoz és papírok a szekrényba, ha épp olyan állapotúak, hogy nem szívesen rakod be a ruhákat. Clin, mert azzal ablakot és minden mást gyorsan letörölhetsz és papírtörlő.
Hosszabító, konnektorba elosztó is fog kelleni. Felmosó vödör, seprű, lapát.
Evőeszköz, fakanál, szűrő, merőkanál, kislábos, fűszerek, só, cukor, hősugárzó, mikró, teafőző, szendvicssütő-mert ebben tudsz reggelire egy sonkát, tojást vagy sajtot sütni, kis hűtő-ha nincs. Szög, kalapács, csavarhúzó, varrókészlet, olló-ha azonnal kell bármit javítani. Ragtapasz, fájd.csillapító, lázmérő.
Igen egyedül fogok lakni. Csak havonta egyszer fogok hazamenni, szóval szinte minden fontos dolgot el szeretnék most hozni!:)
Eddig ezeket írtam össze:
Konyha: tányér, bögre, pohár, evőeszközök, konzervnyitó, fakanál, merőkanál, zöldséghámozó, műanyagtálak, fazék, robotgép, palacsintasütő, turmixgép, fadeszka, pirítós sütő, tepsi, fűszertartó, csöpögtető, vízforraló, kávéfőző, szendvicssütő, kenyértartó.
Nappali/háló: ágynem, huzat, lepedő, takaró, ébresztőóra, laptop, vasaló, vasalódeszka, ruhaszárító, vállfa, lámpa.
Fürdőszoba: tükör, hajvasaló, hajszárító, szennyes tartó
Mindent...;-P
Ha felszerelt a lakás, akkor nem kell edény, evőeszköz...stb, csak amihez feltétlen ragaszkodsz. Ha be van rendezve akkor bútor sem kell, csak a ruháid, ágynemű...stb.
Szia!
Hát olyan ruhákat, amiket mostanában használt, főbb dolgokat a mindennapokhoz, néhány tányért, poharat. Szóval olyasmiket, amiket a mindennapokban használsz. Aztán még elhozhatsz cuccokat a szüleidtől- gondolom onnan jössz- nem kell mindent elhoznod. Egyedül fogsz lakni?
Szerintetek mit vigyek magammal az albérletbe? 18 éves vagyok, és most először költözök albiba. :)
További ajánlott fórumok: