Fagyasztott meggyből lehet még befőttet csinálni? (tudásbázis)
Ugyan olyan lett,mintha eredeti lett volna!Már használtam is,íze,állaga kiváló!
hát sztem nem lenne finom és szép sem.
én minap kaptam anyóstól félig fagyasztott epret - nagyon hűt n eki a hűtő- és mire hazaértem plötty volt mintha fagyasztott lett vna teljesen.
íze is vizes volt.
ki is dobtam.
Megcsináltam a meggyet befőttnek,szerintem szuper ,20 üveggel lett,de mivel magozott,jó sok fért egy üvegbe.Beleraktam ilyen kézi hűtődobozba,meg hűtőtáskába,ez volt a dunszt,és 2 napig ott volt.Gyönyörűen megduzzadtak a szemek.Húsvétkor kipróbálom az íze milyen lett,feketeerdő tortába:)
Én nagyon örülnék,ha lenne most 8 kg. meggyem a mélyhűtőben. Kiengedném,leszórnám max. 1 kg cukorral egy nagy lábasban.Gyengéden összeráznám,Hagynám állni másnapig.Ebben a helyzetben egyet forralnék rajta és üvegekbe raknám,rá egy réteg celofán,erre egy szórintás szalicil,erre a csavaros üvegtető (ha nincs, akkor wegy másik réteg celofán.Legumizva mehet a pokrócok közé kb. Másnapig. Polcra rakod és talált kincs :gyümölcsleves/fűszeresen megfőzött almakompótba beleengeded + egy jó löttyintés tejszín/ gyümölcsszósz /kicsi vízben édesfűszereket főzöl (2'), 1 kanál pudingporral besűríted és ebbe engeded bele a meggyet,teszinnel
krémessé teszed/ gyümölcsrizsbe rétegezed,sütéshez elhasználod,a leve üdítő, teával "teakoktél",stb.
Ki van magozva,és mikor használtam már belőle feketeerdő tortához,és meggyes lepényhez,egyáltalán nem volt plötty.
Szia!
Inkább dzsemet készíts belőle, a befőtt nem biztos, hogy jó állagú lenne. De egy kisebb adagból próbálj kompótot főzni, ha jó, akkor befőttnek is jó. Mindenesetre fagyosan dobd a szirupba, mert ha kiolvasztod, plötyi lesz.
Kizárt dolog, a fagyasztott és felengedett gyümölcs lespedt, és akár főzés, akár gőzölés során még lespedtebb lesz :D
8kg -ot említett salabakter,nem tudom,magozva tették-e el.Ez egyébként teljesen családfüggő,ki mit szeret.De a lekvár tényleg jó ötlet...
Attól is függ mekkora mennyiség, ki van -e magozva, mert ugye akkor van értelme, van -e otthon befőttes üvege- valószínű van. Én kevés cukrot használok, mert ugye úgy egészségesebb, lehet kapni kedvező áron zselésítőt, a szalicil meg sok-sok alkalomra elég...Ki mennyire szeret pepecselni...csak egy ötlet volt.
Még mindig kevesebbe kerül egy hónap alatt felhasználni(fogyaszt a hűtőd max 800ft-ot),mint cukrot,szalicilt,üveget stb.venni,aztán van 25 üveg befőtted, amit megint nem használsz fel...Kínáld meg a szomszédodat pitével,aztán a maradék meggyet cseréld el valami nem fagyasztós dologra vele...:))))
Csinálhatsz belőle lekvárt, kiengeded, kicsit összeturmixolod, cukor mértékkel+zselésítő, így elég kevés ideig kell főzni és egészségesebb lesz.
És szerinted mennyi pite lenne 8kg meggyből?Én már a mélyhűtőt szeretném kihúzni,azért kérdezem.
Szerintem ne befőttet készíts belőle,semmi értelme mégegyszer,más módszerrel tartósítani.Meggyes pite,meggyszósz, meggyleves...de kiolvasztás után natúr joghurtba keverve egy kis mézzel tutibb gyümölcsjoghurtod bármelyik menő márkáénál:)
biztos, hogy nem lehet!az csak friss gyümölcsből az igazi!
Lehet hogy nincs igazam, de én nem hinném hogy lehet. Befőttet ugyanis az érett, kemény húsú gyümölcsből szoktunk csinálni, a fagyasztásból felengedett meg már nem olyan.
Köszönöm,én is gondoltam,mi baja lehet?Már csak miatta megy az egyik mélyhűtő.
persze, olvaszd ki természetes meleg környezetben és utána ugyanúgy, mint a nem fagyasztottból.
Fagyasztott meggyből lehet még befőttet csinálni?
További ajánlott fórumok: