Ezzel az étrenddel lehet fogyni szerintetek? (beszélgetés)
Vagy eszem, vagy az órát nézem.
Én bizony nem fogom beosztogatni, mikor egyek. Ha éhes vagyok, eszem. És ha kétszer egy nap, akkor kétszer. A csuda se számolgatja!
Egyetértek, azzal a kiegészítéssel, hogy a mozgással is ugyanaz a helyzet, mint a kajával. Ha elkezded, és beállsz egy mozgásszintre, amit egy idő után valamilyen okból nem végzel el, akkor változatlan táplálkozás mellett hízni fogsz.
A mozgás akkor fogyaszt, ha folyamatosan tudod a mennyiségét vagy az intenzitását növelni.
Mert "Fogyni akkor fogunk, ha a napi elégetett kcal több, mint amit megettünk."
A selyemsonkát én sem szeretem. Ráadásul olyan papír vékony, hogy 10 szeletet egymásra kell rakni hogy ne érezzem üresnek a szenyót...
Én még a zimbot szeretem, az uborkás párizsi mindent visz :-D A pikok is finom!
Én a párizsit nem azért veszem, mert olcsó, hanem azért mert szeretem:D
Persze nem mindet, csak a pick-et, abból is a sertést. A spáros regnum borjú is nagyon fincsi:D
Sonkák közül is csak néhányat eszek meg, mostanság pl. a pennyben kapható Karát pulykamell sonkát. Nem nézem a hústartalmat, csak az érdek, hogy számomra finom legyen.
A kapható sonkák számomra szinte mind ehetetlenek (szívsonkától kezdve a selyemsonkáig) nem tudom mivel pácolják őket, de a szagukat sem bírom.
Virslikben is alig van jó. Én a füstlit, a spár saját márkás virslit és a lidl-ben kapható pikok virslit szeretem. Ezek valahol emlékeztetnek a régiekre....
Egyetértek! Fogyni akkor fogunk, ha a napi elégetett kcal több, mint amit megettünk. Persze fontos az is, hogy mit eszünk, de valóban a lényeg a mennyit.
Szakértők szerint a fogyás titka 80 %-ban az étkezésen, és 20 %-ban a napi rendszeres testmozgásban rejlik.
Rengeteg fogyókúrás fórumot találsz, olvasd őket, szinte mindenhol lehet tanulni, lehet igazi, okos tanácsokat, módszereket találni.
Nem csak az a lényeg, hogy mit eszel, hanem az is, mennyit.
A képlet viszonylag egyszerű, ha kevesebb kalóriát viszel be, mint amire szüksége van a szervezetednek, akkor le fogsz fogyni és ha ezután tartod azt a kalóriamennyiséget, amiree szükséged van, marad a formád. Edzeni sem árt mellé a formásodás miatt.
Előfordul, tudom jól.
Sőt, tavaly én is vettem párizsit, hogy a melóba ne csak üres kenyeret vigyen a gyerek.
Egyébként hasonló van a tejjel is - a reggeli ital és társain feltüntetett "kettő-nyolc"-at nézi a nép, nem tudván, miért is azt... ráadásul a rendelet ellenére, a boltban még el sincs különítve a tejektől az ilyen.
Rosszul fogalmaztam, nem felvágottat akartam írni, hanem sonkát.
Pl. maga a párizsi elnevezésű felvágottnak kell az 50% hústartalom. Aminek nincs, az nem párizsi, hanem mondjuk "csirke csemege", "szendvics csemege", meg ilyen fantázia neveket kapnak.
Bár nem látom értelmét ezeket venni, mert nem sokkal olcsóbb. A vacak 120 Ft, amiben hús is van, az mondjuk 180. Biztos valakinek számít az a 60 ft is mondjuk, passz.
Ha életed végéig tudod tartani, akkor jó. De ha csak addig akarod, amíg le nem fogysz, akkor el se kezdd, mert utána úgyis visszahízol.
Edd ugyanazt, amit eddig, csak kevesebbet, és máris fogyni fogsz.
Tudtommal már törvény írja elő, hogy a parizerben is minimum 50% húsnak kell lenni. Úgyhogy nem hiszem, hogy létezik 20% hústartalmú felvágott, ha mégis, azt vagy illegálisan árulják, vagy mást írnak a címkére.
De én általában olyan sonkát veszek, aminek 80% körüli a hústartalma, akár csak virslit. Például a lidlis kölyök virslinek 93%-a hús. Az a virsli, aminek 400 Ft kilója, az nyilván valami moslék, de nem kell általánosítani.
Kell venni házi malmocskát, így már csak az marad, mivel permetezték a búzát? :)
Szoktam egyébként sütni kenyeret, sőt évekig, csak sütöttem, amikor egymásután találtam, madzagot, csikket a kenyérben, a pontot az I-re egy egérhátsó tette fel. blöööö Akkor vettem egy kenyérsütőt. Már túltettem magam rata, újból megveszem a pékárút.
..mint minden.
A múltkor egy kenyér összetevőit olvastam.
Ha nem volt, vagy 50 valami felsorolva, akkor semmi. Pedig, liszt, víz, só, cukor, (élesztő, vagy kovász) és csók. Ennek kellene lenni.
Csak az összetételét néztem, még nem ettem.
Valaki egyszer vitába szállt velem, hogy a sonkakészítményekben igenis több a hús, mint 20-30 százalék.
Én régóta nem veszek már felvágottat, legfeljebb főtt tarját. Azt se mindegyiket.
Sajtot is szoktunk venni, hát mondjuk az is erősen manipulált termék... :D
A selyemsonkát meg nem enném, egy esetben, ha éheznék.
Mindig az jut eszembe a baromfi felvágottakról, hogy mennyi toll lehet bennük, mert ugye, ott a leírás, hogy bőrke van benne.
Ha baromfi tepertőt vesz az ember, azon is milyen szép szál tollak vannak. Na, ha ezt darálják kevésbé látványos, akkor mi kerülhet bele, jobb, ha bele se gondolunk.
Nem, epe műtétem volt:DDD
Jobbulást!
Semmi bolt felvagottat nem ennek!
Kivetelt talan a Pickkel tennek.
A virsli elég értéktelen... a sonkafelvágottak is sok minden érdekességet tartalmaznak, ha a fehérje- vagy akár a hústartalmat nézed.
A főzeléket lehet liszt nélkül is sűríteni, de ha lisztet használsz, annak már szinte mindegy, melyik fajta.
A salátában a vízen felül nem sok minden van, ráadásul nem eszünk sokat belőle. De párolhatsz vagy főzhetsz sokféle zöldséget is köretnek, vagy bulgurt, kölest is ehetsz.
Se zoldseg, se gyumolcs?
Inkabb egyoldalu taplalkozas.
Unalmas?
Az elmúlt 2 hétben ropit, virslit, sonkát és zsömlét ettem. Kétszer húslevest, egyszer krumpli főzeléket és egyszer zacskóban sült csirkemellet.
Na, ez unalmas:S